יעקב

חובת שמירה ופטור משמירה

אני מתגוור בשכירות במושב שמתבצעת בו שמירה ע"י תושבים. כתובתי ע"פ תעודת הזהות היא במקום המגורים של הוריי (ולא במקום בו אני שוכר דירה בפועל) רציתי לברר האם חלה עלי חובת השמירה? אם כן, כיצד אני יכול לקבל פטור משמירה? ושאלה נוספת היא, במידה והוצאתי פטור מהשמירה, האם יכולים לחייב אותי בתשלום עבור השמירה אותה אני לא מבצע?

item.Author מנהל הפורום עו"ד שאול אטיאס

הבעיה המתוארת בשאלתך נוגעת לחובת שמירה בישוב, על כן יש לבדוק את הנושא בחוק עזר של הרשות המקומית בעניין השמירה. יחד עם זאת במרבית תקנות השמירה מחייביםאת כל הגרים בתחום הישוב בשמירה, ולעתים קיימת אפשרות לתשלום .