זיכריה גולן

בנית בית לדירה צמודת קיר

נעשה הסכם עם הדייר הקודם שאקבל ממנו חלק מהמחסן לבנית שרותים נוספים בבתי. לאחר שנפטר הקונה של דירתו עומד על כך שהחלק המזערי של כ 20 ס"מ רוחב לאורך 2 מטר מהמחסן יעברו לרשותו והמקלחת שנבנתה אצלי לפני 7 שנים תיהרס.האם בעקבות זה שאני פנסיונרת (בת 77) ואין לי אפשרות להתרחץ בכסא גלגלים לכשאצטרך, כבר לפני שנתיים הצטרכתי לתקופה של חצי שנה, השאלה היא אם אני יכולה להציע לשכן החדש לקחת חלק מחלקתי כגודל החלק שנלקח ממנו ולמנוע את הריסת השרותים שנבנו בשטח המחסן שהיה משותף לשנינו ללא חציצה

item.Author מנהל הפורום עו"ד שאול אטיאס

הבעיה המשפטית שלך הינה, קיום ההסכם שנחתם בינך לבין הנפטר. למעשה הרוכש אמור לרכוש את זכויות המוכר, וכאשר נחתם הסכם בינך לבין מוכר על אף שנפטר הרוכש החדש מחויב להסכם זה. הבעיה אם ההסכם בינך לבין המוכר רשום כדת וכדין, על כן מוטב להתייעץ עם עורך דין לאחר שראה את ההסכם שלך עם המוכר. הצעתך למסור לרוכש החדש שטח תמורת שטח הינה הגיונית אך היא במישור המו"מ בניכם.