אביב

ביצוע חיפוש שלא כדין, אלימות משטרתית ומח"ש.

שלום רב, לאחר אירוע מסויים שקרה לאחי הקטן ﴿ בן 16 ,﴾עם ארבעה שוטרי יס"מ, אשמח לעזרה: אני מעוניין להגיש תלונה במח"ש כנגד פעילות השוטרים, וכנגד אלימות משטרתית של שוטר אחד ספציפי. אני אחסוך את תיאור כל פרטי האירוע עקב אורך הסיפור, אך אשמח לתשובות לשאלות. 1 האם לשוטרים שהגיעו לתוך בניין מגורים, שאינו על כביש ראשי ﴿ זאת אומרת שצריך לרצות להגיע לשם ולא " על הדרך"﴾ יש זכות לבצע חיפוש ללא בקשה "מהחשוד" לבצע חיפוש ? וללא הזדהות עם תעודת מינוי ? ﴿ אך כן לבשו מדים﴾ 2.האם החיפוש יכול לכלול הפשטה של מכנסיים ותחתונים ? 3 .השיא‐שוטר שסטר לאחי בתוך תחנת המשטרה לאחר שהוא כבר עוכב. אשמח לדעת, האם בכדי להגיש תלונה במחש, אני צריך לעבוד עם עורך דין ? האם כדאי להיכנס לזה לבד ? האם ניתן ורצוי לתבוע אזרחית את השוטר הנ"ל? כידוע, זה לא דבר פשוט וזול "להצטייד" בעורך דין טוב.

עו"ד דרור שלום

שלום אביב. ראשית אציין שיסרים לא מעט פרטים כדי לתת מענה הולם. ככלל חיפוש בבית יעשה על ידי צו משופט, יחד עם זאת לשוטר יש סמכות להכנס לחצרים של אדם אחר ללא צו חיפוש במספר מקרים, כגון , כאשר השוטר חושד שבאותו בית , בסמוך לקבלת הידיעה, מתבצעת או בוצעה עבירה מסוג פשע. או כאשר שוטר רודף אחר חשוד ובהמהלך מנוסתו נכנס לחצרים., אן שבעל הבית מזמין את המשטרה. שוטר שלובש מדים אין חובת הזדהות, אלא אם כן החשוד ביקש לראות את התעודה. לעומת זאת , שוטר שאינו לובש מדים חייב להציג תעודת שוטר. שוטר אינו רשאי לערוך חיפוש על גופו של אדם, אלא אם כן החיפוש נעשה לאחר מעצרו של החשוד, או כאשר החשוד הסכים לכך והשוטר הסביר לו את מהות הסכמתו. החיפוש יעשה בכבוד ובמקום צנוע. היה ואחיך הוכה על ידי שוטר שלא בצדק, עומדת בפניך האפשרות להתלונן במח"ש.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום עבריינות נוער