צריך הוכחה שלא זייפתי חתימה
בחוזה הדירה שאני שוכר אני ובעל הדירה סיכמנו על הרהיטים והמכשירים החשמליים שנשארים בדירה וכאלה שהחזרתי לו. הוא עשה רשימה של מה שנשאר בדירה ומה שהחזרתי ושנינו חתמנו. במשך הזמן אני החזרתי לו רהיטים שלא היה לי שימוש בהם החתמתי אותו על החוזה שיש אצלי והוא לא חתם על חוזה שיש אצלו. אני צריך לצאת מהדירה והוא טוען שאני לא החזרתי לו את הרהיטים שהחתמתי אותו עליהם והוא צעק עליי שאני זייפתי את החתימה שלו כי לא יכול להיות שהוא לא זוכר שאני החתמתי אותו ועובדה שאצלו זה לא כתוב. מה אני עושה? יש לי חתימה שלו והוא טוען שאני זייפתי אותה. האם כדאי לקחת את החוזה לגרפולוג שיוכיח שלא זייפתי את החתימה שלו?
דורון שלום, על פניו זה מקרה קלאסי שצריך להגיע לגרפולוג שכן בעל הדירה שלך טוען שלא חתם, אתה טוען שהוא כן חתם והאפשרות היחידה להוכחה אם הוא חתם או לא היא המצאת חוות דעת שתקבע באופן ברור עם החתימות הם שלו, קח בחשבון שבבדיקה גרפולוגית ישנם שלושה שלבים. 1. חוות דעת מקדמית [בדיקה ראשונית וקבלת מסקנה] 2. באם יש צורך בהתאם לתוצאת הבדיקה, הפקת חוות דעת לבית המשפט. 3. הופעה למתן עדות מומחה בבית המשפט. זה תהליך שצריך לקחת בחשבון.