ירון

תביעה מטעם נכה שב"ס לאחר ניתוח

אני נכה שיצא לפנסיה מוקדמת בשבס בעקבות בעיות רפואיות רבות והוגדרתי כנכה . היום כשנתיים לאחר השירות עברתי ניתוח וחלק מהבעיות נפתרו לאחר הניתוח אם כי עדיין אין הוכחה חד משמעית . האם זה פוגע בתהליך התביעה ? או שהמבחן זכאות או לא הוא זה של אותו רגע מה גרם לי לצאת מהשירות ?

עו"ד תמר סיון

ירון שלום בשלב ההכרה נבדקת שאלת הקשר הסיבתי לשירות. במצבים מסויימים, אם הנפגע החלים לחלוטין, עשויה להתקבל החלטה שלא נותרה נכות. אם יקבע קשר סיבתי יתכן גם שתקבע לך נכות נמוכה מאוד (מצב המכונה לעיתים הכרה עקרונית), שלא מזכה בהטבות כספיות, אך מאפשרת פניה בעתיד, בהחמרת מצב, אם מתעורר צורך.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משרד הבטחון - נכי צה"ל