נועם

20 אחוז נכות ומעלה ויכולת לעבוד

האם ניתן לעבוד לאחר קבלת נכות 20 אחוז ומעלה? האם זה פוגע בקיצבה?

עו"ד תמר סיון

נועם שלום אין כל מניעה לעבוד ב 20% נכות ואף באחוזי נכות גבוהים יותר. רק במקרה בו נכה מקבל תגמול טיפול רפואי או תגמול מחיה בגלל פגיעה בכושר העבודה, והוא בכל זאת עובד, תתעורר בעיה

נועם

לא הצלחתי להשיג אותך טלפונית.. ועד אז שאלה נוספת: כתוב שבמידה ויש צורך רפואי לתובע אז קצין התגמולים יכול לתת סיוע רפואי במידה והוא רואה לנכון עוד לפני שיש הגדרה כנכה צהל. האם קצין התגמולים יכול לתת אישור לקבלת טיפול נפשי עקב מצב ומסמך תומך מפסיכיאטר?

עו"ד תמר סיון

נועם שלום חייל משוחרר יכול לקבל מאגף השיקום טיפול רפואי, בתחום בו הוא תובע, כל עוד התביעה בברור. כאשר מדובר בתביעה בתחום הנפשי, ניתן לקבל טיפול פסיכיאטרי, ותרופות מתאימות, אך בד"כ אין מקבלים טיפול פסיכולוגי.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משרד הבטחון - נכי צה"ל