ניסים

נכות מוסבת-תקנה 9 הכרה בנכות חדשה

אני נכה צה"ל 34% מתוכם 30% על רגל שמאל לאחרונה אני סובל מכאבי גם כתוצאה פריצה בדיסק L4-L5 מימין ושינוי שחיקה בשאר הסגמנטים הצווארים וגם עקמת קלה בעמוד השידרה וזה כנראה על רקע ההליכה הלא סימטרית מהרגל הפגועה האם במקרה זה יכירו בי והאם בתקנה 9 הם בודקים גם אחוזי נכות שנקבעו על הרגל

עו"ד תמר סיון

נסים שלום, לא בכל מקרה מכירים בנכות מוסבת בגב כתוצאה מנכות מוכרת ברגל. הסיכוי להכרה גבוה יותר ככל שהפגיעה ברגל אכן פגעה בתבנית ההליכה התקינה באופן שיצר עומס על הגב. במסגרת בדיקת הנכות המוסבת הועדה בהחלט עשויה להתייחס גם למצב הנוכחי של הרגל.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משרד הבטחון - נכי צה"ל