נתנאל

החמרת מצב בלט דיסק גב תחתון

במהלך שרותי בשנת 2000 נפצעתי במהלך פעילות מבצעית, בבית החולים התגלה כי אני סובל מבלטים בדיסק L3 L4 L5 עם לחץ דיפוזי לרגל שמאל וכתוצאה מכך סבלתי מכאבים ברגל שמאל. היום אני בן 35, במהלך השנים סבלתי מכאבי גב ורגל שמאל. לאחרונה הכאבים התעצמו במידה שאיני יכול לתפקד כראוי, ניגשתי למאפאה לבקש זריקה להקלה על הכאב בפעם הראשונה בחיי, ביקשתי גם הפנייה לסי טי גב שוב.. אינני מתפקד רגיל קשה לי לישון או לעמוד או לשבת הרבה, להתכופף ולנעול נעליים הפך לסיוט ועוד פעולות שכבר קשה לי לעשות התוצאות הראו שעדיין אני סובל מאותה בעיה אך נוספה בעיה נוספת שמתאורת ככקשה בפיענוח על אותן החוליות ספינול סנטוזיס קשה. לציין כי בעת שיחרורי תבעתי את משרד הביטחון והוכרתי כנכה 5 אחוז ללא כל תגמול או טיפול רפואי, הלכתי כילד לבד ללא הכוונה מקצועית. האם אני יכול להגיש החמרת מצב ולהעלות את האחוזים? תודה

עו"ד תמר סיון

נתנאל שלום לפי תאורך מצבך אכן החמיר. באפשרותך לפנות לאגף השיקום ולבקש בדיקה חוזרת והערכה מחודשת של הנכות. יש לצרף לבקשה את התעוד הרפואי העדכני.

נתנאל

תודה על התשובה. ניתקלתי גם בכמה חוו"ד שטענו כי 5 אחוז שקיבלתי לעומת מצבי הרפואי זה לא תואם ומגיע לי יותר, וזה נבע מזה שהלכתי ללא הכוונה נכונה.האם יש משהו בטענות אלו?

עו"ד תמר סיון

אולי, קשה להעריך בלי לראות תעוד שלך מאותה תקופה. בכל מקרה, זה כבר אבוד. מה שחשוב זה שתטפל עכשיו כמו שצריך בבקשה להחמרת מצב. יצוג ע"י עו"ד הבקיא בתחום בהחלט יכול לעזור

נתנאל

תודה רבה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משרד הבטחון - נכי צה"ל