דב גולן

שאלה בעניין תקנה 9 הכרה/החמרה

תקנה 9 הוכרה כהחמרה ולא גרימה ,כאשר הנכות נגרמה כתוצאה מניתוחים שעברתי עקב הנכות המוכר. למען הסר צל של ספק הוכרתי בהחמרה בעמוד השדרה למרות שזו הייתה גרימה, כיום אני מוכר על איבר זוגי רגליים 30+30=בהחמרה +עמוד שירה מותני +צלקות ניתוחיות נטו 44% נכות צמיתה שוב השאלה עם תקנה 9 היא בגדר הכרה החמרה למרות שעברתי ניתוחים וקיבועים בעמוד השדרה המותני ועקב כך נגרמה לי נכות חדשה שקשורה ישירות לנכות המוכרת

עו"ד תמר סיון

דב שלום אני מקווה שהבנתי נכון את שאלתך. מבחינה משפטית אפשרי שנכות לפי תקנה 9 תוכר באופן מלא, גם כשהנכות הבסיסית מוכרת בהחמרה בלבד. זאת כאשר ניתן להראות בצורה ברורה שהנכות המוסבת נבעה מההחמרה בשירות.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משרד הבטחון - נכי צה"ל