אלירן

תביעת ק התגמולים לנכה ביטוח לאומי

אדם מוכר כנכה ביטוח לאומי מזה מס שנים בגין נכות נפשית כתוצאה משירות צבאי שארע בשנת 73 כיום הוא מעוניין לתסוע את משרד הביטחון מעבר לעניין הכרת הנכות של משרד הבטחון אני מבקש לדעת מה הפרוצדורה מול ביטוח לאומי והאם הדבר אפשרי

עו"ד תמר סיון

אלירן שלום אם הנכות בביטוח לאומי היא בגין אותו מאורע עליו מעונין הנפגע להגיש תביעה למשרד הביטחון, הרי שקיימת מניעה משפטית מהגשת התביעה למשהב"ט. הנפגע נחשב כמי שבחר בזכויות לפי חוק הביטוח הלאומי, והוא אינו יכול לשנות את בחירתו ולעבור לקבל הזכויות ממשהב"ט.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משרד הבטחון - נכי צה"ל