אלירן

התיישנות תביעה במשרד הביטחון והפחתת אחוזי נכות

סבי בן 82 נפגע עת היה בפעילות במשטרה. הו אנפגע בשתי ברכיו. בברך אחת הוא הוכר 20% האם כיום ניתן לתבוע הכרות בגין גרימה + לטעון להחמרה עקב ברך המוכרת ? שאלה שנייה משרד הבטחון בדומה לביטוח הלאומי מודיע לפני שבכוונתו להפחית אחוזי נכות ?

עו"ד תמר סיון

אלירן שלום, לא ברור מהשאלה האם הוכר בגין פגיעה בשתי הברכיים. בכל פגיעה מוכרת ניתן לטעון להחמרה, או לכך שהתפתחה ממנה נכות מוסבת. כמובן שצריך לבדוק את הנסיבות ואת התעוד הרפואי בכל מקרה ומקרה כדי להעריך סיכויי ההצלחה. הועדה הרפואית מוסמכת גם להפחית נכות. בד"כ ניתנת אזהרה כללית בענין זה בפתח הדיון.

אלירן

הוכר רק בברך שמאל. בברך ימין לא הוכר אך יש תעוד שנפגע בשנת 87

עו"ד תמר סיון

צריך לבדוק את התעוד לגופו ואם יש בסיס מתאים ניתן לבקש הכרה למרות הזמן שחלף

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משרד הבטחון - נכי צה"ל