tkhri

החמרת מצב אירוע מ 2005

אדם הוכר כנכה צהל לפני יותר מ 30 שנה בפגיעה באמה ימין. לפני 12 שנים נפל על אותה היד ומצבו הוחמר משמעות( אגף השיקום העניק טיפול מלא). האם כיום בחלוף הזמן ולאור העובדה שמדובר בנפילה מאופניים ניתן להגיש החמרה ? תודה

עו"ד תמר סיון

העובדה שההחמרה ארעה בעקבות נפילה מאופניים יוצרת קושי. אם ארוע הנפילה עומד בפני עצמו וגרם נזק עצמאי, הרי שלא מדובר בהחמרת מצב. אם הנזק מהנפילה הושפע מהנכות הצבאית אזי ניתן לדבר על החמרת מצב. (למשל מקרה בו יד בריאה לא היתה מושפעת מהנפילה אך בגלל שהיד כבר היתה פגועה וחלשה/ מוגבלת נגרם הנזק הנוסף). אני ממליצה לכם לקבל יעוץ רפואי ומשפטי טרם הפניה למשהב"ט.

tkhri

אשמח לקבל מענה גם לעניין הזמן שחלף. האם חלה התיישנות ? הרי מדובר באירוע מ 2005. (יש תיעוד של האירוע ממוסדות רפואיים)

tkhri

אשמח לקבל מענה גם לעניין הזמן שחלף. האם חלה התיישנות ? הרי מדובר באירוע מ 2005. (יש תיעוד של האירוע ממוסדות רפואיים)

עו"ד תמר סיון

במקרה זה, מאחר ומדובר בהליך של החמרת מצב, אין בעיה של התיישנות.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משרד הבטחון - נכי צה"ל