דורית בר

חייל שנפגע בחופשת שבת בבית

היי הבן שלי לוחם בגולני סיים את המסלול בהצלחה רבה ולאחר כשבועיים מסיום המסלול יצא לשבת ובערב שיחק כדורגל במגרש עם חברים וסובב את הברך וכתוצאה מכך קרע את המינסקוס האחורי כיום הוא לאחר ניתוח עובר פזיוטרפיה בעיר הבהדים הודיעו לו שהוא לפני ועדה רפואית להורת הפרופיל21 או 24 מה קורה במצב כזה אני יכולה לתבוע? האם הבן שלי יכול להילחם על הפרופיל? האם הוא יכול לחזור ליחידה שלו? מה זה אומר להתנדב לצבא?

עו"ד תמר סיון

דורית שלום ניתן לתבוע על פציעה בחופשה, אולם במקרה כזה הזכויות מוענקות רק למי שנותרה לו נכות בשעור 20% ומעלה. קשה "להלחם" על פרופיל. אני מניחה שכוונת הצבא היא לשחרור זמני בלבד. במקרה כזה בתום תקופת השחרור הזמני, החייל חוזר לשירות בצה"ל, וצריך להשלים את מלוא השירות. אם בנך יכול להתנדב בתקופת השחרור הזמנית, כדאי לו לשקול זאת. ההתנדבות הינה כמעט לכל דבר וענין כמו שירות ממש, והתקופה תחשב לו כשיחזור לכשירות ולשירות הרגיל.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משרד הבטחון - נכי צה"ל