אמיל

קרע במיניסקוס חייל בשרות סדיר

אני אבא של חייל שקרע את המיניסוק בחופשה במשחק כדורגל. יש לציין שהחייל בנבחרת החייל שהוא משרת והישתתף באליפות החיילות של צהל. ובחופשות הוא נוהג להתאמן ולשמור על כושר משחק.א. האם יש עילה לתיביעה אפילו שהיה בחופשה ולא בבסיס?. ב.החייל אחרי ניתוח ועכשיו רוצים לשחרר אותו מהצבא 3 חודשים עם הורדת פרופיל האם זה תקין לשחררו?.אבקש את תשובתך .תודה מראש.

עו"ד תמר סיון

ניתן לקבל זכויות עקב פגיעה בחופשה רק אם דרגת הנכות הינה 20% ומעלה. אם ניתן יהיה לשכנע שהאימון בחופשה הוא חלק מהאימונים הנדרשים במסגרת תפקידו הצבאי אזי ההכרה תהיה הכרה רגילה (פגיעה תוך ועקב השירות) על כל המשתמע מכך. הצבא אכן יכול לשחרר את הבן, ובמקרה כזה צריך להגיש התביעה בדחיפות

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משרד הבטחון - נכי צה"ל