אורית

אחוזי נכות עקב פציעה בשירות קבע

שלום רב. לפני מספר חודשים השתתפתי ביום ספורט של היחידה, ובמהלכו קרעתי רצועות בברך. התנתחתי כעת, ותהליך השיקום צפוי להיות בין 6-9 חודשים. יחד עם זאת אני עתידה להשתחרר משירות בחודש הבא. האם יש עילה לתביעה למשרד הביטחון וקבלת אחוזי נכות?

עו"ד תמר סיון

אורית שלום, כתבת שהפציעה ארעה בעת שהיית בשירות קבע. אם מדובר בחצי השנה הראשונה של הקבע, בהמשך לשירות החובה, פתוחה בפניך האפשרות להגשת תביעה לפי חוק הנכים. אם הפציעה ארעה בהמשך שירות הקבע, יש להגיש התביעה לביטוח הלאומי. בכל מקרה יש עילה ויש מקום לפעול, ולהגיש תביעה מתאימה, ללא דיחוי.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משרד הבטחון - נכי צה"ל