מאיה א

דמי פתיחת תיק והגשת תביעה אחרי התיישנות

איך אפשר לדעת מהם דמי פתיחת תיק המקובלים? ביקשו ממני כמה אלפי שקלים כדמי פתיחת תיק מול משרד הביטחון. והאם הגשת תביעה אחרי שעברו 3 שנים מיום השיחרור עשוייה לפגוע באחוזים שיינתנו?

עו"ד תמר סיון

מאיה שלום לא כתבת סכום מדוייק, אבל "כמה אלפי ש"ח" נשמע כדרישה מקובלת בענף. הגשת תביעה אחרי שעברו 3 שנים מיום השחרור עלולה להביא לדחייתה מטעמים של התיישנות. אם התביעה תתקבל, ותקבע נכות, הזכויות הכספיות יהיו מיום הגשת התביעה ולא מיום השחרור.

מאיה א

הסכום הוא כ8 אלף לפתיחת תיק. והאם יש התחשבות במצב רפואי נוכחי או רק בקשר של הצבא למצב בקביעת זכאות ואחוזים? (ניתן להתגבר על התיישנות)

עו"ד תמר סיון

מאיה שלום, הסכום סביר בעיני. משרד הביטחון צריך קודם כל להכיר בקשר בין הנכות לשירות. הנכות נקבעת לפי מצבך היום ולפי הקשר לשירות. (אם לדוגמא הקשר הוא קשר של החמרה ולא של גרימה, לא כל אחוזי הנכות ילקחו בחשבון)

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משרד הבטחון - נכי צה"ל