מאיה א

אי כושר עבודה ותביעת משרד הביטחון

היי האם ניתן לתבוע במקביל את ביטוח לאומי ואת משרד הביטחון? כרגע נמצאת בשיקום מספר חודשים ולכן לא עובדת (רוצה לתבוע את ביטוח לאומי בשל אי כושר עבודה) ולקראת תביעה מול משרד הביטחון מאחה והפציעה החלה בזמן השירות הצבאי. האם יש הגבלות מסויימות במצב כזה? השתחררתי לפני 4 שנים אך ניתן להתגבר על ההתיישנות מול משרד הביטחון. תודה על העזרה

עו"ד תמר סיון

מאיה שלום, אפשר לתבוע את ביטוח לאומי במקביל, אך בסופו של דבר אי אפשר לקבל תשלום כפול. אם מוגשת תביעה לביטוח הלאומי לנכות כללית, וחולפות שלוש שנים מבלי שמוגשת תביעה למשהב"ט, מאבדים את הזכות לתבוע את משהב"ט. במקרה של תביעה כנגד משהב"ט, קיימת לעיתים אפשרות של קבלת "תגמול טיפול רפואי" - תגמול מיוחד המפצה על ימי המחלה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משרד הבטחון - נכי צה"ל