רויטל

חוק הנכים וחוק משפחות חיילים

האם לפי חוק הנכים רק חייל משוחרר או חייל בשירות קבע יכול להגיש תביעה ומתי חייל במילואים שנפגע עקב גורמים בשירות מילואים נחשב חייל משוחרר האם רק לאחר שועדה של צה"ל מורידה לו אי כושר לשירות והוא מקבל תעודת פטור מהשירות או מהיום שבו הוא מפסיק לשרת במילואים.

עו"ד תמר סיון

כל שמ"פ שחייל מילואים מבצע הוא תקופת שירות בפני עצמה וניתן להגיש התביעה בסמוך לו. לא צריך לחכות לקבלת פטור/ שחרור משירות מילואים בכלל. הדבר אף עלול לעורר בעיה של התיישנות תביעה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משרד הבטחון - נכי צה"ל