בצאלאל

סירוב לעשות ניתוח..האם

שלום רב נכה שמוכר 25 אחוז לצמיתות כל כתף ויש המלצה באורטופד מנתח לניתוח כתף והנכה מסרב וכו האם משרד הביטחון/קצין תגמולים יכולים לשלול נכות וזכויות לנכה כתוצאה מסירוב לניתוח? האם משרד הביטחון ראשי לחייב נכה לעבור ניתוח? הנכה רוצה רק טיפולים שמרניים וכו אשמח לתגובתך ונסיונך

עו"ד תמר סיון

בצלאל שלום קצין התגמולים יכול להפחית מהתגמול, עד מחצית, אם ועדה קובעת שהנכה מסרב, ללא צידוק סביר, לקבל טיפול שישפר את מצבו. ניתוח אינו טיפול פשוט, ואין כופים על נכה לבצעו. לא סביר שיקבע שסרוב לניתוח הוא סרוב ללא צידוק סביר.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משרד הבטחון - נכי צה"ל