כרמית

איך להיערך לועדת צר"מ ומה הסיכויים

אני נכת צה"ל בדרגת נכות 66% לצמיתות בפגיעות רב מערכתיות מזה 23 שנים. במהלך השנים למדתי (חלק מהשיקום שמשה"ט נתן) ועבדתי כל השנים. היום אני אישה נשואה ואמא והמצב הבריאותי שלי (בעיקר ברגליים עליהם אני גם מוכרת) מקשה עליי מאד להתנהל ביום יום וללכת באופן קבוע לעבודה. פניתי לאורטופד בכיר שהמליץ על צמצום שעות עבודה מקסימלי ובנוסף לרופאה תעסוקתית שהמליצה לצמצם את המשרה ל 4 שעות ביום. אשמח מאוד לדעת על התהליך של הוועדה אליה אני מוזמנת, מה מומלץ להביא איתי ולהכין מראש והאם יש סיכון לפגיעה באחוזי הנכות שלי הכלליים שלי?!

עו"ד תמר סיון

כרמית שלום ועדת צר"מ קובעת כושר עבודה ואינה דנה או משנה אחוזי נכות רפואיים. חשוב לוודא שכל המסמכים הרפואיים וההמלצות נמצאים בפני הועדה. הועדה תשמע אותך ותערוך לך בדיקה גופנית. כדאי להכין דף עם פרוט תמציתי של הבעיות והקשיים שלך בדגש על ההשפעה של הנכות על תפקודך בעבודה. יש לשתף פעולה בבדיקה הגופנית ולמסור במדוייק על התחושות, הכאבים והמגבלות.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משרד הבטחון - נכי צה"ל