משפטי– זאפ
משפטיפורומיםמשרד הבטחון - נכי צה"להחמרה במצב כתף נכות מוכרת 5% לאחר ניתוח יצוב הכתף.
חזרה לפורום

החמרה במצב כתף נכות מוכרת 5% לאחר ניתוח יצוב הכתף.

יוא
יואב

שלום רב! אשמח מאוד אם תוכלי להביע דעתך על סיפור קצר זה. 6 שנים לאחר ניתוח בכתף שהסתכם בסופו של דבר ב 5 אחוזי נכות, נחבלתי שוב בכתפי ותיאור הסיפור נשלח בכתב לועדה הרפואית. החלטתי על דעת עצמי לא ללכת לרופא במסגרת פרטית או ציבורית מתוך הנחה מאוד פשוטה שמשרד הבטחון צריך לתת לי מענה לכתף שכבר הוכרה גם אם אחוז הנכות הנוכחי(5%) לא מאפשר למשרד הבטחון לשלוח אותי לבדיקות ( גם המצב אינו אקוטי שארוץ לבית חולים). הטענה הפשוטה שלי הייתה שאיני רוצה שיהיה כתוב בשום רשומה ציבורית נוספת שנפגעתי בכתף בשנית ושכל עניין ההחמרה ישאר ביני לבין משרד הבטחון במיוחד לאחר שנתתי לגופים מסוימים אישור לגשת לתיק הרופאי הציבורי שלי. יש לציין שכיום יש כבר מספיק תקדימים לכך שפרטים אישיים רפואיים של אנשים היו חשופים לכל דורש. ישנו סעיף המאפשר לועדה לשלוח אדם לבדיקה לצורך הערכת החמרה וזאת אני דרשתי והדגשתי. (גם אם הסיכוי להענות בחיוב נמוך מאוד) זומנתי לועדה לאחר התעקשות רבה. יש ממצאים חיובים בסדרת הבדיקות מתוך קובץ הבדיקות אך כמובן הם יכולים לפרש זאת בכמה דרכים. אני יודע שיש סיכוי גבוה מאוד להימצאות קרע בבדיקת MRI עם חומר ניגוד ואף אצטרך לעבור טיפול ניתוחי. אני שואל את עצמי האם ועדה רפואית תרשה לעצמה להחליט בצורה כלכך נחרצת לגבי מצב החמרת הכתף אם יום למחרת אגיע עם צילום והערכת רופא מומוחה שהנני צריך לעבור ניתוח. לכן במידה ומשרד הבטחון ימנע בשלב זה לקבוע אחוז נכות זמני ולשלוח אותי לבדיקות אבצע באופן פרטי את הבדיקות. עם בדיקות אלו אגיע לועדה עליונה. עולה השאלה הבסיסת מדוע אדם שנפגע בכתף באימון בצבא וסבל מפריקות, עבר ניתוח והוכר על ידי משרד הביטחון. צריך לעבור דרך גופים נוספים ואף לשלם מכיסו ולשלם בפרטיותו שלו כדי לקבל טיפול או פיצוי נוסף \ הכרה בהחמרה ?. אשמח מאוד לשמוע את דעתך. ב.