החלטה קשה עזרה!!!
שלום תמר הבדיקה שעברתי במשרד הביטחון נדחתה כרגיל צריך לערער עד ה7 למאי התייעצתי עם עורך דין הבקיא בתחום שמכיר את התיק שלי הסיכוי הכרה 80 אחוז הוא אמר לי שכר טירחה שלו 25000 שקל שאלתי אותו לגבי אחוזי הנכות והרטרואקטיבי של כל השנים אמר לי שאני לא יקבל רטרואקטיבי ואחוזי הנכות נע בין 30 ל50 אחוז שזה 1000 שקל אני מוכר בביטוח לאומי ומקבל קיצבה של 2400 שקל ההחלטה הקשה שלי שאני לא יודע ה לעשות לבחור במשרד הביטחון לשלם 25000 שקל לעורך לקבל 1000 שקל קצבה איך אפשר להתקיים בחיים
דניאל שלום! אני לא עורך דין אבל לפי דעתי ועל פי מה שאני רואה באתר של הטבות לנכי צה"ל : http://www.pnz.co.il/%D7%AA%D7%92%D7%9E%D7%95%D7%9C%D7%99%D7%9D.html כבר מ-30% אתה מקבל תגמול של 1248 ולא 1000 וב-50% - 2,080 וזה תגמול למי שעובד ואם נקבע שאתה לא כשיר לעבוד ואתה מקבל תגמול נצרך עד 50% - 8022 ש"ח ויש גם תגמול חוסר פרנסה שעד 39% - 3810 ומ-40% - 5430 ש"ח בכל מקרה תכנס לכתובת של האתר שרשמתי לך ותשים לב שהניתונים מעודכנים לחודש אוקטובר 2012 וחוץ מהתיגמולים יש גם עוד הטבות לנכי צהל כמו הנחה בארנונה וכ'ו שזה גם רשום לך באתר וגם כל שאר ההטבות אז נראה לי שהעורך דין הטעה אותך שמסר לך שאתה מקבל רק 1000 ש"ח אז תבדוק זאת שוב ומקווה שעזרתי בכל מקרה שיהיה בהצלחה!
כן אתה צודק זה נכון אבל במשרד הביטחון עושים הכל כדי שתעבוד כדי לתת אחוזים נמוכים ?כמובן שאני מעדיף שיכירו בי כנכה צהל כי חליתי בשירות אני מוכר בביטוח לאומי מקבל קצבה נכות של 2400 וסיוע של 760 והנחה בארנונה ועכשיו אני צריך לערער בבית משפט לשלם 25000 שקל לעורך דין רטרו של כל השנים אני לא יקבל אבל אני כל הזמן נלחם שיכירו בי כנכה צהל אני לא יודע מה להחליט עדיף לי להישאר בביטוח לאומי ??? העורך דין אמר לי לחשוב על העתיד והשיקום של משרד הביטחון הכי טוב אבל אני לא יודע אם כלכלית משתלם לי להוציא הרבה וזה גם לא בטוח שיכרו בי יש לי 80 אחוז הכרה בבית משפט בערעור
אני לא רוצה להטעות אותך עדיף שתתייעץ עם עורכי דין ותנסה לשאול בכמה שיותר פורמים כדי להשיג כמה שיותר מידע אבל לפי דעתי זה לא יהיה מקצועי לענות על שאלה כזאת בפורומים(כמו שהעורכת דין - תמר רשמה)כי מדובר על שאלה מאוד קריטית עבור העתיד שלך, לדעתי אתה צריך להפגש לפגישת ייעוץ עם עורך דין פנים מול פנים עם כל הניירת אפילו תפגש עם מספר עורכי דין שמתמכים בתביעות מול משרד הביטחון ואז תהיה לך תמונה הרבה יותר ברורה להחליט מה לעשות ואולי אפילו תשמע הצעה זולה יותר מהעורך דין הנוכחי שאיתו אתה עובד וגם מקצועי יותר על פי ההתרשמות וההמלצות שתקבל על אותו עורך דין ואולי יחדשו לך עוד דברים שלא ידעת או שלא מסר לך העורך דין הנוכחי שלך - בכל מקרה אין לך מה להפסיד אלא אתה יכול רק להרוויח מהפגישות. בהצלחה!
תודה אחי על התגובה שאלה קריטית מאוד העורך דין אמר לי שיש לי 80 אחוז סיכוי בהכרה ובנכות בין 30 ל50 השאלה האם כדי להמשיך בתביעה או להישאר בביטוח לאומי שאני לא רוצה למרות אני מקבל 2400 וסיוע שכר דירה אני מעדיף את התנאים של משרד הביטחון אני רק פוחד לא להצטער ולקבל 1248 אני לא יודע מה לעשות ישמח שתייעץ לי
הלוואי והייתי יכול לייעץ לך אבל תבדוק עם עורכי דין אם אתה תהיה מוכר במשרד הביטחון אז אם אפשר לבטל את הקצבה במשרד הביטחון ולחזור חזרה לביטוח לאומי במידה והקצבה של משרד הביטחון שתקבע תהיה נמוכה יותר מאשר מה שאתה מקבל כרגע מביטוח לאומי ובמידה וכן אז אין לך מה להפסיד ולהמשיך בתהליך של משרד הביטחון הרי אם אתה נכה ברמה של 2400 אצל ביטוח לאומי אז אני משער שכנראה שלא תהיה לך בעיה לעבור שוב פעם ועדה של ביטוח לאומי במידה וצריך בהצלחה!
תודה רבה אחי על המענה האיכפתי שלך כיף שיש אנשים כמוך באמת תודה!!
דניאל שלום לא ניתן במסגרת הפורום לתת יעוץ פרטני הדורש בדיקה מעמיקה של התיק. לשם כך עליך לפנות לעו"ד מתאים.
אני כרגע בהחלטה קשה האם כדי להישאר בביטוח לאומי או לעבור למשרד הביטחון שיכירו בי ולקבל קצבה של 1000 שקל אני יודע שהתנאים של משרד הביטחון עדיפים ויש לי סיכוי של 80 אחוז הכרה אני לא יודע מה להחליט השכר של העו"ד עוד 25000 אלף את יכולה בבקשה לייעץ לי מה לעשות??
דניאל שלום, צר לי אך איני יכולה לסייע לך מעבר למה שכבר כתבתי
שאלות נפוצות:
אלי כהן