סנדלר חנית

תביעה נגד משרד הביטחון

שלום רב שוחררתי מהצבא לאחר יום טירונות על סעיף נפשי ממשי ( חרדות ודיכאון ) אצל קב"ן, בשנת 2001.ראוי לציין שלפני כן לא הייתי מטופלת בכדורים פסיכיאריים אולם מאחר וקיבלתי חרדה איומה בגלל הטירונות - שיחרר אותי הקב"ן ללא בעיות - לא הציע טיפול אלטרנטיבי ובעיקר לא ניתן לי המידע שאני יכולה לשרת בשירות לאומי. היום אני בת 30 מוכרת בביטוח לאומי 50%. שאלתי היא מאחר ובשנת 2001 האינטרנט לא היה נגיש עבור כל אחד - לא ידעתי על קיום האפשרות לשירות לאומי. כיום אני מרגישה שמעבר לעובדה שהצבא היה אחראי למצבי הנפשי הרעוע ( ולראייה - לא תיפקדתי שנים לאחר השחרור מהצבא) . האם כאשר משתחררים ע"י הקב"ן לא מחובתו לציין שיש אלטרנטיבות לשירות הצבאי. אני חשה שהיום חיי היו יכולים להשתנות משמעותית אם הייתי עושה שירות לאומי - בעיקר אם זה היה נאמר לי במפורש בעת שחרורי מהצבא. גם בתחום התעסוקה שנפגע מאחר ועדיין כיום מעסיקים רבים לא מוכנים לקבל אותי לעבודה בשל אי שירות צבאי. האם קיימת תביעה להסתרת מידע מגורמי השחרור הצבאי ? העוול שנגרם לי מעבר לנפשי הוא גם באופציות התעסוקה שלי. ראוי לציין שאני חסרת עורף משפחתי ותמיכה משפחתית ולהרגשתי השירות הצבאי היה צריך לספק לי את מגוון האפשרויות לשירות צבאי אלטרנטיבי. האם יש מקום לתביעה? תודה מראש

עו"ד תמר סיון

חנית שלום על המקרה שתארת חלה כבר התיישנות. בנוסף, לענין תביעה לחוק הנכים, קיימת, על פני הדברים, בעיה של בחירה בזכויות לפי חוק הביטוח הלאומי. לפיכך, איני רואה כאן סיכוי ממשי לתביעה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משרד הבטחון - נכי צה"ל