יגאל

ערעור ו"ראייה חדשה"

שלום אני נכה צהל די ותיק עם מתחת ל10 אחוזים בגלל פציעה אורטופדית.הוכרו לי במהלך השנים שתי פגימות אורטופדיות(עיקרית ומובסת) לאחרונה עברתי הליךך של ערעור בוועדה הראשונה על פגימה אחת מתוך השתיים ונדחיתי. בימים אלה האחרונים מצאתי מסמך שהוצא על יד משרד הבטחון בזמנו לגבי הפגימה עליה לא ערערתי ועלפיה נראה לי שאני זכאי ליותר אחוזי נכות מאלו שהוקצו לי על פגימה זו שכאמור לא תייחסתי אליה בערעור האחרון. אני מבין שבוועדה העליונה אליה פני מועדות אני יכול לערער רק על הפגימה בה דנה הוועדה האחרונה. שאלתי היא איך ניתן לתבוע על הפגימה האחרת שלגביה יש לי "ראייה חדשה "(האם מסמךישן של משרד הבטחון המאשר פגימה שכזו אכן מהווה "ראייה חדשה"?) האם במסגרת הערעור אני יכול לכרוך את שתי הפגימות האם עליי להגיש בנפרד תביעת ערעור ודרישה לבדיקה מחודשת של אחוזה הנכות לפגימה הנוספת האם הדבר נתון לשיקול דעתו של יו"ר הוועדות. תודה

עו"ד תמר סיון

יגאל שלום בערעור ניתן לדון רק בפגימה לגביה הוגש הערעור. לגבי הפגימה השניה לא ברור לי באיזה מסך מדובר ומה השלכתו על הנכות. אם המסמך היה במשהב"ט זו לא ראיה חדשה, אך ניתן לבקש דיון מחודש בדרגת הנכות בהסתמך על מסמך רפואי עדכני המלמד על החמרה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משרד הבטחון - נכי צה"ל