רזי

הטבות לנכים

שלום,באתר של אגף השיקום נאמר"הטבות המשולמות מדי חודש,או אחת לשנה ישולמו מיום ישיבת הוועדה הרפואית בפניה עמד הנכה ובה נקבעה דרגת נכותו המקנה לו את הזכאות להטבה.". ברצוני לשאול(א) האם זה החוק : בהתחשב שאם זה תקנות,האם התקנות הללו חוקקו ובאיזה צורה ניתן לתקוף אותם משפטית (ב) האם בוועדה בפניה עמד הנכה ,נקבעה אחוזי הנכות שלו למפרע,ה מה גם שוועדה זאת הייתה וועדת ערר אם גם אז תשולם לו רק מיום ישיבת הוועדה.(ג) האם ניידות וזכאות לימי הבראה נחשבים להטבות. תודה מראש!!

עו"ד תמר סיון

רזי שלום עמדת משהב"ט הינה כי הטבות מכח נהלים של אגף השיקום, כגון ניידות, אינן משולמות רטרואקטיבית. הנושא נמצא בדיון בביהמ"ש העליון, כאשר הכוונה היא להגיע למצב בו כל נושא ההטבות מוסדר בחקיקה מסודרת.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משרד הבטחון - נכי צה"ל