יאירה

מעבר לחו"ל וקבלת סל שיקום מביטוח לאומי

שלום רב, אני בת 27 ונמצאת בפני דילמה, אפרט בקצרה - אני מתכננת להתחיל ללמוד לתואר ראשון בקרוב וחושבת על מעבר לחו"ל לאחר הלימודים. יש לי אפשרות לקבל סל שיקום מב"ל (המותנה בנכות של 20%) ואני מתלבטת אם להגיש תביעה לב"ל, מאחר וידוע לי שבחלק מהמדינות ישנו קריטריון הבריאות המקנה או מוריד את הסיכויים לתושבות\אשרת עבודה. האם כך הדבר? אם כן - האם יש הבחנה לכל מקרה לגופו? ואם כן, באיזה מקרים 20% נכות בב"ל לא מהווה מחסום? אודה לקבלת המידע.

עו"ד עמית עכו

שלום, נסיבות בריאותיות עלולות להשפיע על סיכויי בקשות התאזרחות והדבר תלוי בפרמטרים רבים אחרים כגון המדינה, אופן רכישת האזרחות, סוג הנכות וכו'. נוכל לסייע במתן מידע יותר ספציפי ע"י פנייה ישירה וממוקדת יותר.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום רילוקיישן