מושיק

הגירה, מצב שוק עבודה הייטק בארה"ב?

היי, אני שוקל להגר לארה"ב, יש לי מספר שאלות אשמח אם מישהו יוכל לענות ולעזור, לפני שאני עושה צעד כזה חשוב לי לא להזניח את המקצוע שלי, ולהמשיך לעבוד בארה"ב בתחום הנדסת תוכנה. אני מתכנן להגר על בסיס של חתונה עם אישה אמריקאית, למי שתוהה זו לא תיהיה בעיה, הכל כבר מוכן. 1. מישהו יודע מה קורה בתקופה שבין אחרי החתונה ועד קבלת ויזת תושב קבע? הכוונה האם אפשר לעבוד מבחינה חוקית? 2. מה בכלל מצב שוק העבודה בארה"ב בתחום ההייטק (תוכנה)? או מה הסיכויי למצוא שם עבודה בתחום? תודה.

עו"ד עמית עכו

שלום, במידה ותתחתן עם אזרחית ארה"ב ותגיש מחוץ לארה"ב את הבקשה לגרין קארד,אינך רשאי על פי חוק לעשות רילוקיישן או להיות מועסק בארה"ב עד למועד קבלת ה-Immigrant ויזה בשגרירות ארה"ב. לעומת זאת, במידה ותתחתן עם אזרחית ארה"ב ותגיש את הבקשה לגרין קארד מתוך ארה"ב, מלבד הבקשה לגרין קארד תצטרך להגיש בקשה לשינוי סטאטוס (Adjustment of Status), אישור עבודה (Employment Authorization) ואישור נסיעה (Advanced Parole). אינך רשאי על פי חוק להיות מועסק בארה"ב עד למועד קבלת אישור העבודה (Employment Authorization Document). זה עלול לקחת עד 90 יום. בכבוד רב, עמית עכו, עו"ד קן-תור & עכו www.ktalegal.com 03-6138202

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום רילוקיישן