יהודית סנדריי

זיכוי לפטור ממס הכנסה

שלום, אני אם חד הורית לילד בן 9, אני עובדת ב-2 עבודות, מעבודה אחת אני מרוויחה 4,200 נטו ומעבודה שניה אני מרוויחה 2300 ש"ח נטו, האם יצא לי לשלם מס הכנסה? או שיש לי פטור?

עו"ד אריק שלו

כל אדם יכול לדרוש החזר מס לאחר ששילם מס הכנסה במהלך השנה ולאחר בדיקה מתברר כי חבות המס השנתית שלו נמוכה מסכום המס ששילם במהלך השנה בפועל. ניכוי המס על ידי המעביד לא תואם תמיד את ההכנסה השנתית של העובד. אי התאמה זו עלולה לנבוע ממספר סיבות: עבודה לא רציפה במהלך השנה ( שנת מס מתחילה ב-1 בינואר ומסתיימת ב-31 בדצמבר ) . לעיתים מעסיק אינו לוקח בחשבון את מלוא הניכויים והזיכויים המגיעים לעובד בעת חישוב המס המנוכה מהעובד, מאחר והעובד לא מצהיר או לא מדווח למעסיקו על נתונים אלה. במקרים רבים מעסיק אינו יכול להתחשב בהטבות מס של העובד (נכות, אזורי מגורים המוגדרים כיישובי פיתוח, אי רציפות בעבודה, הפקדות לקופות גמל באופן עצמאי, וכו' ), מאחר ואלו דורשות אישור מפקיד השומה. בנוסף, תמיד קיימת הסבירות לטעויות מצדו של המעביד ברישום סעיפי ניכוי או זיכוי, אשר עלולה להתבטא בנטל מס גדול יותר על העובד. המקרים השכיחים בהם קיימת זכאות להחזר מס מלא או חלקי הם כך; החלפת מקומות עבודה / מעבידים במהלך השנה ללא ביצוע תיאום מס. בעיה רפואית של העובד, בת זוגו או בן משפחתו מדרגה ראשונה. עבודה במהלך השנה בישראל ובחו"ל. שינויים במצב אישי ו/או משפטי במהלך שנה (לידת ילד, גירושין, תשלום מזונות וכו'). מגורים באזור עדיפות לאומית (רמת הגולן, גליל,יהודה ושמרון , נגב וערבה). עולים חדשים עד 3 שנים מיום העלייה לארץ. חיילים משוחררים עד שנתיים מיום שיחרורם מצה"ל. תשלומים לקרן פנסיה, קופת גמל ו/או ביטוח חיים באופן עצמאי.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום פטור ממס הכנסה