מירב שנער

פטור ממס בגין סיום עבודה

שלום עבדתי בחברה למשך 17 שנה את הפיצויים לא משכתי 1. הפקידו לי סכום פטור ממס על הודעה מוקדמת 2. יש לי זכות לאבטלה ניגשתי ללשכה שאלות: 1. האם הניצול של הפטור יפגע בי בעתיד בפנסיה בתחשיב מס? בשל כך לא ניצלתי את הסכום של כ 200 אשח שהיתה לי זכאות אליו לפטור, והשארתי בקרנות 2. האם בשנה הבאה 2016 שאגיש החזר על 2015 אשלם מס על הסכום החד פעמי שהופקד? כ80 אשח לפי תחשיב מס שנתי אני מתכננת לעבוד ב 2015-2016 כשאמצא מקום מתאים ולא להמתין שנה, 3. האם כדאי לחתום ולקבל אבטלה, כי הסכום יכנס בתחשיבי החזר המס על ב2015 , בכדי שאקבל מה שמגיע לי מהביטוח לאומי עד שאמצא עבודה 4. האם ביטוח לאומי ישלם לי מיד מהחודש הראשון שהחתמתי או ימתין 3 חודשים כי קבלתי סכום הודעה מוקדמת? תודה רבה

חיה שמעוני עו"ד רו"ח

שלום רב, אני מבינה משאלתך כי בסכום הפיצויים המתייחס לנתונייך, קיים מרכיב חייב במס ומרכיב פטור ממס. לפי הבנתי את הנתונים שציינת, החלטת לייעד את כספי הפיצויים לפרישה ולא למשוך אותם כעת בסכום אחד. להחלטה אם למשוך או לא -קיימת נפקות לעניין גובה הפנסייה שתשולם לך בעתיד. מוצע לשבת עם יועץ פנסיוני ולהבין מה התוספת של הסכום הנ"ל לפנסייה העתידית ולקבל החלטה האם שווה או לא להשאיר אותה עד לפנסייה חלף שימוש בה כעת . 2. הפקדה של כספים לצורך המשך ייעוד לפנסיה לא אמורה להיות חייבת במס- ניתן לפנות לרשות המיסים ולקבל פטור מניכוי במקור בגין סכום הפיצויים הפטור ממס. 3. אני מנועה מלענות על השאלה- לא בתחום מומחיותי. 4.בטל"א ישלם רק לאחר סיום התשלומים הכוללים גם הודעה מוקדמת

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום פטור ממס הכנסה