אייל

פטור מס הכנסה ופנסיה

שלום ניקבעה לי נכות קבועה של 94% ובעקבותיה פטור ממס הכנסה. רציתי לדעת האם במקרה ואני פורש לגמלאות הפטור תקף גם על תשלומי הקיצבה של ביטוח המנהלים? בנוסף האם הפטור תקף על זכיות ופרסים? תודה.

חיה שמעוני עו"ד רו"ח

שלום רב, הפטור תקף על כל הכנסה מיגיעה אישית כהגדרתה בסעיף 1 לפקודת מס הכנסה עד לתקרה של כ- 614,000 ₪ בשנת 2015. לפיכך, הוא יחול גם על הכנסותיך מקצבה מחברת הביטוח. במידה והכנסותיך מיגיעה אישית לא עלו על סכום של כ-74,000 ₪ תהיה פטורה גם כל הכנסה אחרת-עד לסכום של כ-74,000 ₪- ולכן יחולו גם על הכנסות מהגרלות וכספים בהתאם להוראות פקודת מס הכנסה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום פטור ממס הכנסה