חיים

מיסוי על הכנסה מדירות ליוצאי שואה (עם נכות 80 )

לגבי יוצאי שואה המוכרים דרך תביעות גרמניה והאוצר (נכות החמרה בריאותית) האם חיייבים במס על דירות שאינן ביגיעה אישית (10%) או יכולים להפסיק לשלם ולקבל החזרים על מה ששילמו כל השנים . מגיע בשנה לכלל :כ- 250,000 ש"ח . קיבלו הדירות בירושה . בברכה. חיים :

חיה שמעוני עו"ד רו"ח

שלום רב, לצורך הכרה בפטור ממס לפי הוראות סעיף 9(5) לפקודת מס הכנסה נדרשים 90% נכות רפואית ומעלה. בשאלתך צויין כי אחוז נכותך שנקבע על ידי חוק הנאצים הינו 80% - אחוז זה אינו מזכה בפטור ממס הכנסה כלל.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום פטור ממס הכנסה