רונית

תאונת דרכים עזרה

שלום רב עברתי תאונת דרכים עם רכבי. נהג הרכב הפוגע מודה באשמתו לגרימת התאונה. שאלתי היא - אני מעוניינת לפנות לביטוח שלו שישלם את הנזק ולא לביטוח שלי - האם עליי בכל זאת להודיע על התאונה לביטוח שלי? כמו כן האם אני יכולה לתקן כבר את הרכב במוסך מטעמי ופשוט להעביר לביטוח של הרכב הפוגע את דוח השמאי או שאני צריכה להודיע להם ולחכות שיפנו אותי למוסך שלהם? אודה על עזרתכם

item.Author מנהל הפורום עו"ד אריאל פרויליך

בהנחה שמדובר בתביעת נזקי רכוש (לא גוף), אם ברצונך להגיש תביעת נזיקין כנגד הנהג הפוגע ולא לערב את הביטוח האישי שלך, ניתן לעביר דו"ח שמאי מטעמך ולתקן במוסך מטעמך. כמובן שבמקרה כזה יש סיכון שתביעתך לא תשולם או תשולם חלקית עקב טענה של אשם שלך או אשם תורם שלך וזאת גם אם נהג הרכב השני "מודה" באשמתו.