לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
עדי

דבר נוסף

אני בן משפחתו של הנפגע וצורפתי לתביעה כתובע בנוסף לו כי הייתי בעת הגשת התביעה אפוט' שלו. היום אני כבר לא אפוט' אך ממשיך להיות התובע יחד איתו ואני אמור להיות עד ראשי. בגלל ההתנהלות השטחית של התיק ,האם יתכן מצב שבסופו של יום בית משפט ידרוש מימני כספים בגין הוצאות וכו? האם זכותי לצאת מהתביעה? האם זכותי לקחת עו"ד מטעמי?

עו״ד אריאל פרויליך

1. אם אינך אפוטרופוס יותר וצירופך לתביעה היה טכני ונחוץ בזמנו רק מסיבות פרוצדורליות ניתן לבקש למחוק אותך כתובע בתביעה., אם כי, לאפוטרופוס , גם אם מונה לתקופה מסויימת בלבד יש עילת תביעה משלו בגין שכר אפוטרופוס והוצאות אישיות שהיו לו . 2. רק אם התביעה כולה תידחה ללא זכאות לפיצויים בכלל בגלל העדר עילת תביעה קיים סיכון לתשלום הוצאות לצד השני. 3. כל אדם זכאי לקחת עורך דין מטעמו ולהפסיק ייצוג של עו״ד מטפל . השאלה לצורך מה נחוץ עורך דין נוסף במקרה זה שבו אינך אפוטרופוס יותר וכל תפקידך הוא להעיד ביום שייקבע לשמיעת הראיות.

עדי

חוץ מנושא הכסף האם יש יתרון נוסף בלהיות תובע 2? כל ההתנהלות נעשית מולי ולא מול תובע 1

עו״ד אריאל פרויליך

אין כאן עניין של יתרון . הצירוף של אפוטרופוס לתביעה נחוץ כדי שיעמוד בנעלי החסוי. זה כמו הורה שתובע בשם קטין מתחת לגיל 18. מהרגע שהנפגע אינו חסוי יותר מתיימרת תביעת האפוטרופוס ואפילו אינה נכונה יותר מבחינה משפטית שכן תובע שאינו חסוי צריך לתבוע בשם עצמו.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום נזיקין ותאונות