משפטי– זאפ

מנהלי הפורום

עו"ד דניאל שבח

עו"ד דניאל שבח

עו"ד דניאל שבח, בעל השכלה רב תחומית במשפטים ובפילוסופיה מטעם אוניברסיטת חיפה (תואר ראשון במשפטים, תואר שני בפילוסופיה, דוקטורנט למשפטים).

קביעת פגישה
0554358920
חזרה לפורום

תובע

שיר
שיר

בתיק נזיקין יש 2 תובעים. תובע1 הוא הנפגע תובע2 בן משפחה שאינו אפוט' עליו כרגע אך חתום על יפוי הכח האם יש זכות לתובע 2 לבטל את יפוי הכח ?

RE:
עו״
עו״ד אריאל פרויליך

בוודאי שניתן לבטל יפוי כח. זכותך גם לבקש למחוק אותך כתובע ולהשאיר בתביעה רק את התובע השני. אם הנתבע התגונן כנגד תביעתך שלך באופן מיוחד זכותו לדרוש הוצאות משפט כנגדך. זו אמנם זכות תיאוריטית שייתכן ולא תיושם אבל היא קיימת.

RE:RE:
שיר
שיר

הנתבעת התגוננה כנג שנינו ולא באופן מיוחד אם אני מבטלת יפוי כח ,העו"ד שמייצג אותנו יכול להתנגד בטענה שהתובע השני לא ביטל? אם תובע1 לא כשיר להחלטות באופן זמני האם זכותי כתובע2 לעשות עם התיק כרצוני?

RE:RE:RE:
ארי
עו"ד אריאל פרויליך

השאלות לא כל כך ברורות והן תיאורטיות מידי. אם תובע 2 אינו נחןץ יותר בתיק כי תובע 1 כבר כשיר לדין ואינו זקוק לאפוטרופוס, צריך להודיע על כך לבית המשפט ,ולבקש למחוק את תובע 2 מכתב התביעה כי נוכחותו בתביעה לא נחוצה יותר. עניין כזה לא נתון לשיקול דעתו של עורך הדין שכן אם תובע הגיש תביעה כחסוי ומאז הוא כבר הפסיק להיות חסוי והפך כשיר לדין והאפטרופסות הזמנית הסתיימה, חובה להודיע על כך לבית המשפט ולפטור את האפטרופוס מחובותיו בשם התובע.

RE:RE:RE:RE:
שיר
שיר

אז כניראה שיש כאן פשלה תודה