לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
בועז טל

האם זו תאונת עבודה

שלום רב אני בן 34 . לפני כחמישה חודשים התחלתי לעבוד בנקיון חלונות בגובה (סנפלינג). לפני כחודשיים החל בכפות הידיים שלי גרוי, שאובחן כאסטמה של העור, ומגע עם מים/סבון מחריף אותו. מצב הגירוי מחריף, וכיום אני מתקשה לבצע פעולות של מוטוריקה עדינה (אחיזת חפצים). בגלל אופי העבודה (סנפלינג) איני יכול לעבוד עם כפפות גומי שיגנו על ידי. ככל הנראה אצטרך בימים הקרובים להפסיק את עבודתי בגלל הגירוי המגביל. אשמח לשמוע את חוות דעתך - האם זו תאונת עבודה, האם אני זכאי לחופשה עד שאבריא, או כל דבר אחר שיעזור לי לגשש הלאה. המון תודה מראש - בועז

עו"ד אריאל פרויליך

1.מדובר בתחלואת עור שהופיעה לטענתך כ 3 חודשים לאחר תחילת עבודה בניקוי חלונות בגובה. אם ניתן לקשור קשר רפואי בין התחלואה לבין החומרים אליהם נחשפת בעבודת ניקוי החלונות אפשר להגיש בקשה לביטוח לאומי להכרה כ "תאונת עבודה " . ברור שבמקרה כזה עליך לקבל הכרה ראשונית של "נפגע בעבודה" , לקבל דמי פגיעה כלומר שכר עבודה חלקי משך 90 ימי המחלה הראשונים (בתנאי שיש לך אישור ימי מחלה)ולאחר מכן לעמוד לועדות רפואיות לצורך הכרה באחוזי נכות. 2. מבחינת המעביד הוא לא חייב לשלם לך שכר עבודה "עד שתבריא" בזמן שאינך עובד, וחל עליו חוק "ימי מחלה" כלומר תשלום שכר לפי ימי מחלה צבורים , ואם אין ימי מחלה צבורים לפי ותק של 5 חודשים, אין חובה לתשלום שכר בתקופת מחלה. 3. הדרך היחידה לקבל תשלומים כלשהם בגין התחלואה היא קבלת אישורי אי כושר ע"י רופא קופת חולים, ובמקביל הכרה כ"נפגע עבודה" ע"י הביטוח הלאומי.

בועז טל

תודה רבה על התשובה. שנהיה בריאים תמיד

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום נזיקין ותאונות