לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
רונן

תונת עבודה

שלום עו"ד פרויליך ברצוני לדעת נקבעו לי לפני שנה וחצי נכות צמיתה בשיעור של 70 אחוז כולל תקנה 15 מה הסיכוי שביטוח לאומי מפעיל תקנה 37 בנכות מעבודה קלוש או גבוה ואם כן מתי הוא יפעיל אותה באיזה מקרים?אני תובע כרגע את מקום העבודה וכאמור יש קיזוז של ביטוח לאומי ביום שאקבל את הפיצוי מחברת הביטוח מי מבטיח לי שאחרי הפיצוי ביטוח לאומי לא יבטלו לי את הקצבה ואז יצא שקיזזו לי סתם הרבה כסף?האם אפשר לסמוך על נכות יציבה בתאונת עבודה כמשו קבוע לאור נסיונך או שלא?תודה רבה

רונן

דבר נוסף רציתי לדעת ממך בהצעת פשרה של בית הממשפט אם יש רשלנות ברורה של 100 אחוז האם השופט מחמיר בפיצוי שחברת הביטוח תשלם לנפגע או שלא?והאם בהצעת הפשרה הראשונה של השופט בד"כ הוא נותן כמחצית ממה שעו"ד מטעם התובע מבקש מבקש בתחשיב הנזק או שהוא נותן סכום נמוך יותר? לתשומת לבך עורך דין פרויליך בעבר היתי מעיין בפסקי הדין באתר שלך אבל כרגע הם לא פועלים משום מה

עו"ד אריאל פרויליך

1. בכל קביעת נכות יש אפשרות להפעלת תק' 37 בדיוק כמו שלך יש זכות לבקש החמרה . אפשרויות עתידיות אלו אינן שוללות ניכוי מלוא גמלאות הביטוח הלאומי מפיצויי הנפגעים לפי הנכות הידועה ביום מתן פסק הדין או החתימה על הסכם הפשרה. 2. השימוש בתקנות אלו אינו שכיח אבל קיים. 3. השאלה השנייה לא כל כך מובנת. אין בישראל "פיצוי עונשי" לא תהיה כל "הגדלה של הפיצוי" בגלל העובדה שיש "רשלנות ברורה". אתה תפוצה לפי הנזק שהוכח על ידך. 4. גם אין "שיטה" בבתי המשפט לפסוק "חצי" מדרישת עורך הדין בתחשיב הנזק. הרי אילו היתה "שיטה" כזאת היו עורכי הדין דורשים מיליונים בכל תיק ופשוט מקבלים "חצי". ההנחות האלה הן קישקוש. להפך. אם הדרישה מנופחת וחסרת סבירות, התוצאה תהיה הפוכה. בית המשפט בכלל לא יתייחס להגזמות מטופשות ויעדיף את תחשיבי הצד השני. התוצאה עשוייה להיות הצעה של עשירית מתחשיב הנזק המנופח ולא חצי. 5. תודה על ההערה הגישה לפסקי הדין תוקנה.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום נזיקין ותאונות