תחשיב נזק לקטין תאונת עבודה
שלום רב עו"ד פרויליך וחג שמח רציתי לדעת בתאונת עבודה בתחשיב הנזק נניח שהשכר הממוצע נכון להיום הוא 8935 ש"ח ברוטו ונניח שהנכות 100 אחוז רק לצורך החישוב הפשוט האם עושים 8935 * מקדם ההיון נניח 300? פשוט בתחשיב הנזק שלי וזה תאונת עבודה ולא דרכים אני רואה שעו"ד עשה תחשיב נזק לפי הנטו ולא לפי הברוטו כלומר נניח 8300 ולא 8935 האם זה לא רק בתאונת דרכים כך למה ההורדת מס הזאת ששיכת לתאונת דרכים אשמח להסבר ? בנוסף האם תוכל להגיד לי לפי 100 אחוז על 8935 מגיל 21 עד 67 כמה זה יוצא לפי החישוב שלך זה ממש חשוב לי כי התחשיב כבר לקראת הגשה?תודה רבה
1.נכון שבתביעות נזיקין (לא תאונות דרכים) הפסד ההשתכרות מחושב לפי שכר "ברוטו" לפני הפחתת מס הכנסה. 2. בתאונות דרכים יש להפחית 25% מס הכנסה מהשכר "ברוטו" שכן בחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים יש הוראה מפורשת הדורשת הפחתה מכסימאלית של 25% מס הכנסה ואילו בפקודת הנזיקין אין הוראה כזאת. 3. נכון שבתביעות נזיקין יש לחשב את הנזק לפי מלוא השכר הממוצע במשק ואין להפחית מס. 4. החישוב התיאורטי במקרה הנתון הוא אכן הכפלת השכר הממוצע במשק "ברוטו" ב300 שהוא מקדם ההיוון של 66 שנים. 5. אגב, העובדה שנקבעה נכות של 100% עדיין אינה אומרת שיבוצע החישוב האופטימלי כטענתך, שכן יש חשיבות גדולה לסוג הנכות, לאפשרויות שיקום, עבודה חלקית, עבודה בישיבה, עבודה בתחומים שהנכות אינה מפריעה להם וכו'.
שאלות נפוצות:
דנה פורטל
דן אלמוג
אסף כהן
אחת בשם ל'