לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
יאיר

הסכם פשרה

שלום רב בית המשפט הציע הצעת פשרה ראשונה לסילוק התביעה במסגרת תחשיבי הנזק עורך הדין מטעמי עשה חישוב בעזרת תוכנה לניכוי גמלאות המל"ל וחברות הביטוח לא ביצעו חישוב של גמלאות המל"ל והשופט הציע את הצעת הפשרה על סמך הגמלאות של עורך הדין מטעמי עורך הדין מטעמי מסכים להצעת הפשרה והודיע זאת לבית המשפט שהוא מסכים אבל עם תנאי שזה לפי ניכוי גמלאות המל"ל שלנו ולפי ההצעה המקורית וכך גם הודיע לשאר חברות הביטוח כי הוא מסכים אבל לא יסכים לפשרה אם יביאו תחשיב אקטאורי משלהם השאלות שלי א. תוך כמה זמן בערך פלוס מינוס במידה וחברות ביטוח מעוניינות בפשרה זה נסגר כלומר במידה והן רוצות אבל הם עדיין לא מודיעות זאת כמה זמן פרקליטי חברות הביטוח מעכבים את התשובה? ב. האם שכר הטרחה שבית המשפט מציע בהצעת פשרה לאחר תביעה בבית משפט הוא 15 17.5 או 20 אחוז השופט לא ציין אחוז מסויים הוא אמר בתוספת שכ"ט עו"ד ומע"מ ? ג. במידה וחברת הביטוח תתעקש לנגוס עוד בפיצוי כי תביא תחשיב אקטאורי גבוה היא הביאה מאז תחשיב אקטאורי גבוה מהחישוב שלנו שיקזז מהצעת השופט לטעמה ואני לא יוותר האם השופט יראה אותי בהמשך המשפט כמה שהסכים להצעתו ואותם כמסרבים או להפך וגם האם יש סיכוי שהם לצורך פשרה שטובה להם יסכימו בכל זאת להתפשר לפי הצעת השופט ולפי התחשיב של עו"ד מטעמי ?תודה

שם:עו"ד אריאל פרויליך

1. ניכוי גמלאות ביטוח לאומי הן עניין טכני לא נתון למו"מ. ניתן לחשב גמלאות אלו לפי חוות דעת אקטוארית וחוות דעת אלו מתקבלות בבתי המשפט ולפיהן מתבצעים הניכויים שכן מדובר בחשבון מתימטי מדוייק. 2. אחוז שכר הטרחה נתון למו"מ. זה יכול להיות בין 15% ל20%. בפשרות בדרך כלל לא משלמים 20% מלא. 3. אינני יכול להשיב על סיכויים להסכמה לפשרה. חשבון ניכוי גמלאות ביטוח לאומי הינו חישוב אריתמטי מדוייק ולכן, אם לא מוכחת טעות חישובית ,אין אפשרות להתמקח על חשבון זה.

יאיר

למרות החשבון האקטוארי אני בטווח שכיוון שחברת הביטוח שלחה אותו מטעמה לכתוב אז הוא ניפחה את זה אם אני יביא חוות דעת אקט אורית משלי הפמיניסטית זה יהיה על חשבון חברת הביטוח בסוף המשפט? ומה יקרה אם האקטוארי מטעמי ירשום תחשיב נמוך בהרבה מההשופט יעשה?

שם:עו"ד אריאל פרויליך

אין "ניפוח" של חווד אקטוארית. האקטואר הוא איש מקצוע מתמטיקאי שיכול להיתבע בנזיקין אם יטעה בחישוביו. זו מתימטיקה פשוטה. חוות דעת מטעמך עשויה לא להיות מוחזרת אם נתוניה יהיו זהים או אפילו כמעט זהים לחוות הדעת מטעם חברת הביטוח.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום נזיקין ותאונות