עזרה בהבנת השלבים
שלום רב למנהל הפורום ברצוני לדעת אני מנהל תיק נגד חברת הביטוח מה השלבים במשפט עברתי את השלב של בדיקות מומחים הגשות תחשיבי נזק והצעת פשרה של השופט במידה והצעת הפשרה לא מתקבלת מה השלבים הבאים בתיק עד לסוף המשפט?אשמח לדעת עליהם עם הסבר קצר על כל שלב בנוסף האם במהלך השלבים מוצעות עוד הצעות פשרה ע"י השופט מלבד ההצעה הראשונית ואם כן על סמך מה הם מתבססות במידה והתיק לא הגיע לסיום הבירורים שהשופט ייתן הצעה גבוהה או נמוכה ממה שהציע בהתחלה על מה הוא מתבסס בהצעות הבאות במידה וקיימים כאלה בהמשך המשפט? תודה על העזרה
השלב הבא והאחרון הוא ניהול המשפט. במהלך זה כבר לא נהוג להציע הצעות פשרה . לעיתים השופט לוחץ על פשרה גם לאחר תום שמיעת הראיות או לאחר עדותו של התובע אולם זה לא מהלך הכרחי ומסודר אלא אימרה כזו או אחרת שיכולה גם לא להאמר.
תודה אז אם סירבתי להצעת הפשרה אז מה קורה משלב זה מה הכוונה לניהול המשפט באיזה שלב אני צריך להופיע בפני בית המשפט ישר לאחר הסירוב או רק לקראת סוף הליך המשפט תן לי בבקשה הסבר יותר מובן? תודה רבה שוב
השופט קובע תאריך לפי יומנו למתן עדויות. באותו יום אתה והעדים שעורך דינך מזמין להעיד וכן עדי ההגנה באים לבית המשפט, עולים אחד אחרי השני לדוכן העדים, שם נשאלים שאלות ע"י שני עורכי הדין, השאלות והתשובות נרשמות בפרוטוקול, במקביל מוגשות כל הראיות בכתב (חומר רפואי תלושי שכר קבלות וכד'). לאחר תום החקירות והגשת התיעוד כל עורך דין מסכם את טענותיו בכתב או בעל פה ואחר כך נותן השופט פסק דין.
שאלות נפוצות:
דנה פורטל
דן אלמוג
אסף כהן
אחת בשם ל'