נזק למבנה
עברתי דירה. חודש אחרי יצרו איתי קשר מהבניין הקודם וטענו שהמובילים גרמו לנזק בחדר המדרגות. ייתכן שזה נכון, אבל חודש אחרי די קשה לקבוע מי גרם את הנזק. במידה והמובילים אכן גרמו לנזק, האם האחריות על כך היא בכלל שלי? או שמא המובילים אחראים? תודה מראש
אחריות משותפת של המובילים כגורמי הנזק ושלך כמזמין העבודה. היות ולדיירי הבית אין מושג או קשר עם המובילים הם פונים אליך כמזמין העבודה וכאחראי לתוצאות ההובלה. ברור שאם תחוייב בתשלום תוכל לפנות בתביעת שיפוי למובילים, אולם לא תוכל לחמוק מאחריות אישית ולהפנות את דיירי הבית ישירות למובילים.
תודה על התשובה. ומה לגבי העןבדה שעבר חודש בין גרימת הנזק לבין הפנייה אליי? הרי צריך להודיע לי על הנזק בזמן סביר, לא? עכשיו, אחרי חודש, איך אני יכול לבוא בתלונות למובילים? גם הם יגידו, ובצדק, שעכשיו אי אפשר לדעת אם אכן הם אחראים.
אם הנזקים יצולמו ויובאו עדויות שהם נגרמו כתוצאה מההובלה לא נראה שתהיה בעייה להוכיח גם לחברת ההובלה שהנזקים נגרמו על ידם. חודש של חגים אינה תקופה כל כך ממושכת.
הנזקים צולמו. אבל אין כל עדויות. כאמור, יכול להיות שהמובילים אשמים. יכול להיות שזה שכן שמנסה להפיל עליי את האשמה. אם אפנה לחברת ההובלות יצחקו עליי בפנים ויתחמקו ממני. אין לי גם חוזה כתוב איתם או קבלה.
בהנחה שהאחריות היא שלי. האם אני אמור לדאוג בפועל לתיקון הנזקים, או מספיק שאפצה את ועד הבית על ההוצאות?
איני יכול לייעץ בנושא העובדתי בשאלה מי בפועל גרם לנזק. בהנחה שהמובילים גרמו לנזק לא צריך חוזה עימם כדי לדרוש פיצוי כי ברור מכללא שההובלה לא אמורה להותיר נזק בקירות. בנושא ההסדר עם הועד כל הסדר ששני הצדדים יסכימו עליו מקובל.
שאלות נפוצות:
דנה פורטל
דן אלמוג
אסף כהן
אחת בשם ל'