נהג עיקרי
אחותי המבוגרת ממני רכשה פוליסת חובה לרכבה ובמעמד הרכישה דיווחה כי הנהג העיקרי בדרך קבע הינו נקבה , ושנת לידתו 1988 , לאחרונה עברתי תאונת דרכים ושאלתי האם במקרה כזה חברת הביטוח תשלול ממני את הפיצויים המגיעים לי ?
אם שנת הלידה שלה היא 88 והיא אכן הנהג העיקרי, ואתה אינך הנהג העיקרי אלא נוהג מידי פעם - אין כל בעייה ואין סיבה לשלילת הפיצויים.
תודה על ההתייחסות , בשיחה שנערכה מול סוכן הביטוח נמסר לי כי גובהה פרמית הביטוח חובה נקבעת לפי מדרגות גילאים ועל סמך התשובות שלהלן , הנהגת העיקרית הינה אחותי , מין נקבה ושנת הלידה של הנהג הצעיר שנוהג ברכב הינה 1988 ( אני יליד 1992) , וכי ככל ואני נהגתי אזי אין כיסוי ביטוחי וכי אהיה צפוי לקנס של 25000 לטובת אוצר המדינה מכיוון שאינני עונה על התשובות הנ"ל . האם הם צודקים ?
הסוכן טועה. שאלת החיתום שאחותך השיבה עליה היתה " מה גיל הנהג הצעיר ביותר הנוהג ברכב בדרך קבע" התשובה של אחותך נכונה שכן היא ילידת 88 והיא נוהגת בדרך קבע. אתה היית נהג מזדמן צעיר יותר ולכן גילך הצעיר יותר אינו משנה והיית רשאי לנהוג ברכב באופן מזדמן. ברור שאתה זכאי לפיצויים ובטח שאינך צפוי לקנס.
שאלות נפוצות:
דנה פורטל
דן אלמוג
אסף כהן
אחת בשם ל'