לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
סוזן

תאונה בבית אבות

אימי מתגוררת בבית אבות סיעודי שבו נתקלה בחוסה ונפלה וכתוצאה מכך שברה עצם ירך ברגל ואת שורש כף היד.עברה ניתוח ברגל והיה לה חודש וחצי גבס ברגל, הייתה מאושפזת כ 10 ימים ואחר מכן הייתה בשיקום כחודש. אימי דימנטית וכתוצאה מהטראומה של הנפילה היא מעבר לנזק הגופני שנגרם לה היא פשוט הפסיקה לאכול וירדה מאז התאונה ב 12 קילו וכיום ניזונה בעיקר בפחיות של נוטרן ואינשור. מיותר לציין שהיא לא חזרה להתניידות מלאה על אף שהיא מהלכת מס' פסיעות. לאחר השיקום היא חזרה למחלקה שבה הייתה שוהה קודם לתאונה. שאלתי היא את מי צריך לתבוע והאם זה שהיא מתגוררת גם כיום בבית האבות הזה לא מהווה ניגוד אינטרסים כי בסה"כ אני מרוצה מהמקום עצמו ומהטיפול בה.

ג'יין

שלום , אני עובדת בתכנית טלויזיה חדשה שעוסקת בתביעות קטנות, אשמח לשוחח איתך. לפרטים נוספים כנס ל - https://www.facebook.com/pages/%D7%94%D7%93%D7%99%D7%99%D7%9F/507915195989661?notif_t=page_invite_accepted ג'ייין

עו"ד אריאל פרויליך

כפי שכבר הסברתי עילת התביעה כנגד המוסד תלויה בהוכחת רשלנות המוסד. לפי ההסבר לא בטוח שהיתה רשלנות שגרמה לתאונה כי חולים המסתובבים בין כתלי המוסד אינה פעילות אסורה , ולכן התקלות של חוסה אחד בשני עשויה להחשב תאונה מצערת ללא השתת רשלנות. מבחינת הנזק , מלבד לכאבים ועגמת נפש מדובר בהמשך טיפול ושהות באותו מוסד ללא הפסדים או הוצאות נוספות (מלבד הסבל והבעייה הרפואית). גם עניין זה מפחית מהנזק. אין כל מניעה להמשיך לשהות באותו מוסד ולא הייתי מטלטל את אימא למוסד אחר רק בגלל תביעה תיאורטית ולא בטוחה.

סוזי

האמת שכן היתה סוג של התרשלות מוסד כי יש מסדרון ובדיוק מול המסדרון ישנה עמדת קבלה שאמורה להיות מאוישת על ידי אחד מהאחים או האחיות והעמדה לא הייתה מאוישת היא הייתה נטושה כי אם היא הייתה מאויישת אז האחות הייתה אמורה לראות שהם עלולים להתקל אחד בשני ולמנוע זאת.כיוון שאף אחד לא ישב שם באותה העת קרתה התאונה.אגף יש צילום של התאונה בתיעוד בוידאו .חוץ מזה אימי כיום הפ]כה לחצי סיעודית מלבד בעייתה הנפשית והיא בקושי מתניידת מאז .האם אין לזה משמעות מבחינת תביעת נזיקין?

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום נזיקין ותאונות