גניבת בעל חיים ורשלנות
שלום, יש בבעלותי כלב מסוג האסקי סביר גזעי בעל רשיון ושבב כנדרש שברח באוגוסט האחרון. הכלב אותר ע"י בחורה שבחרה להודיע לי שהכלב אצלה אך איננה מתכוונת להחזיר אותו. פניתי למשטרה והבחורה זומנה לחקירה אך הכלב כבר לא אצלה. הכלב סורס ונימסר לעמותה והעמותה מסרה את הכלב למשפחה מאמצת. חשוב לציין שמלבד זה שהבחורה עברה על החוק ולא החזירה לי את הכלב העמותה לא יצרה איתי קשר ובחרה למסור אותו למשפחה אומנת למרות שיש על הכלב שבב עם כל הפרטים שלי ושל אישתי . כשפניתי לעמותה הם לא ידעו להסביר לי מדוע לא פנו אלי, וקיבלתי את הרושם שהם הבינו שטעו והציעו פצוי כספי ממש נמוך ולא רלוונטי כדי לסגור את העניין. שאלתי: את מי מכל הסיפור עלי לתבוע? ואיזה תחום בעריכת דין מטפל בנושאים כאלה? חשוב לציין שהכלב עדיין נמצא אצל המשפחה החדשה (יש לי את הפרטים) האם יש עורכי דין שיהיו מוכנים לקחת תיק כזה על בסיס אחוזים?
שאלה עובדתית (סיפור מתאים למבחן בדיני נזיקין באקדמיה). קודם כל הבחורה. כיצד נודע לך שהכלב אצלה? כשהודיעה לך שאינה מחזירה את הכלב האם הכלב היה עדיין ברשותה? אם כבר יצא מחזקתה ספק אם יש עילת תביעה כנגדה. מבחינת העמותה. כיצד נודע לך שהכלב הועבר אליה? האם בפנייתך הראשונה לעמותה הכלב כבר נמסר? היכן היה השבב באותו זמן.? היכן השבב כיום? מבחינת בעלי הכלב החדשים הם רכשו או קיבלו את הכלב כדין מבחינתם ועל פי כללי ותקנת השוק, ולכן ספק רב אם זכותך כבעלים קודם גוברת על זכותם. אגב, חסרים פרטים רבים בסיפורך מבחינת לוחות זמנים ומצב עובדתי בזמן פנייתך הראשונה לכל אחד מהגורמים ובמיוחד לגבי השבב . אין התמחות משפטית ספציפית בנושא המתואר. ספק רב אם עורך דין יסכים לטפל במקרה כזה באחוזים מ"התוצאה" .
שאלות נפוצות:
דנה פורטל
דן אלמוג
אסף כהן
אחת בשם ל'