גל

התייעצות בדרכי פעולה רשלנות רפואית

יש לי התייעצות בנוגע למקרה רשלנות רפואית שחוויתי- טסתי לטיול גדול בחול, טרם הטיול דאגתי לעבור סדרת חיסונים לקראת הנסיעה במרפאות מטיילים מוסמכות של משרד הבריאות. בגדול היה מספר רב של חיסונים שחלקם ניתנו בשלוש מנות, כך שנאלצתי להגיע 3 פעמים למרפאות. התחלתי במרפאה X שם עשיתי שני מפגשים ובמפגש השלישי עברתי למרפאת Y עקב אילוצים של קופת החולים (זכאות להחזרים), כמובן שהיה לי פנקס חיסונים מסודר שבו מסומנים בדיוק החיסונים בשמם המלא. כשהגעתי למרפאת Y הצגתי את פנקס החיסונים שלי, כמחוייב בנוהל נאלצתי לקבל יעוץ רפואי אצל רופא מומחה לחיסונים גם במרפאה החדשה כדי שלא יהיו אי הבנות. במסגרת החיסונים ביצעתי במרפאה X שני מנות חיסון של צהבת B (החיסון ניתן בשלוש מנות), מן הסתם היה עליי להשלים את המנה השלישית וכך עשיתי. כעת חזרתי מהטיול וערכתי בדיקות דם כלליות שבהן התגלה שאינני מחוסן צהבת B. שאלתי את רופאת המשפחה כיצד זה הגיוני שכן התחסנתי לפני 8 חודשים והחיסון תקף ל10 שנים. אחרי בדיקה של פנקס החיסונים התברר שנתנו לי חיסון צהבת B מסוג אחר ולא כמו שתי המנות הראשונות שקיבלתי. אני חושב שזה ביזיון ומקרה של רשלנות רפואית מהמדרגה הראשונה שכן שילמתי מספיק כסף על החיסונים ולמעשה לא הייתי מחוסן כל התקופה שלשמה בעצם התחסנתי. כיצד אתם ממליצים לי לפעול? והאם אני חי בסרט או שבאמת מדובר במקרה חמור? תודה רבה גל

item.Author מנהל הפורום עו"ד אריאל פרויליך

למרבה המזל לא נגרם כל נזק בריאותי . לכן , מלבד אולי טעות שלא גרמה לנזק נוסף, אין עילה לתביעה משפטית.

גל

זה נכון שבפועל לא נגרם לי נזק אבל זה רק משום שהייתי אחראי מספיק לבצע בדיקות כלליות והדבר עלה במקרה. באותה מידה יכל לקרות לי נזק. אין זו עילה לתביעה? חוץ מזה שכעת עליי להתחסן שוב, אין כאן עילה לעוגמת נפש? תןדה

item.Author מנהל הפורום עו"ד אריאל פרויליך

אענה לך בדוגמא. אדם עובר צומת באדום. כמעט פוגע בהולך רגל שניצל בגלל שהוא נזהר. האם מגיעים להולך הרגל ש"כמעט נפגע" פיצויים? התשובה היא לא. העבריין עשוי להענש במערכת הפלילית אם ייתפס. תביעה אזרחית על פיצויים לא ניתן להגיש כנגדו כי לא נגרם נזק. גם עילה לעגמת כנראה אין כאן. לכל היותר מדובר בטרדה או אי נוחות המצדיקים אולי תלונה אבל לא הליך משפטי.

גל

הבנתי. טוב תודה רבה על היעוץ.