ביטוח צד ג
אני מעונין להקים קבוצת יוגה בביתי.כלומר,לנדב את המקום . הבנתי שרצוי לעשות ביטוח צד ג לדירה ולציין שפועלת בה קבוצת יוגה. מה זה אומר הביטוח הזה בדיוק? איפה עושים ביטוח כזה ?זה ביטוח חודשי כול עוד הקבוצה פועלת?מה עלותו המשוערת? אני גר בבית ששייך לבני משפחה שאישרו לי להפעיל את הקבוצה, ודרך אגבמה זה סעיף אחראיות צולבת? המדריך יוגה שיעביר את השיעורים ,טוען שיש לו ביטוח כזה כנראה.אם כן,האם עלי לדרוש לראות זאת בכתב ומה לשים לב שכתוב שם?
לא נראה שביטוח נזקי צד ג' של דירת מגורים כולל אחריות לנזקי פעילות עסקית או התנדבותית של מעין מכון "יוגה". הבעייתיות היא גם בכל נושא הרישוי לפעילות כזו שעשויה להיות דומה למכון כושר ואז תקפות הביטוח (אם יהיה ביטוח) עשויה להיות תלויה בקיום רשיון מתאים. הביטוח של המדריך עשוי לכסות את פעילותו (גם זה בספק רב לאור מיקום הפעילות), אולם לא את החבות שלך כבעלת המקום. בקיצור יש בעייה. אם סוכן ביטוח יהיה מוכן להוציא פוליסת ביטוח צד ג' לדירת מגורים הכוללת פעילות "יוגה" מוצהרת ורשומה בפוליסה, ייתכן שיהיה כיסוי ביטוחי , אולם צריך לבדוק את האמור בפוליסה בעניין זה. בעניין עלויות צריך לברר עם הסוכן.
אבל הקבוצה תתקיים רק פעם בשבוע!בשביל זה צריך רשיון?? האם אני לא יכול להחתים פשוט את כול המשתתפים על מסמך שאומר שאין להם טענות כלפי בשום נזק גופני או אחר כולל עקב תאונות בבית שלי וכו'.. אין לי כסף להשקיע בזה.אני סך הכול מנסה לעשות מצווה ולתת לקבוצת יוגה של חולים להתקיים בבית שלי שלא יעלה להם שכירות של מקום.. ודרך אגב מה זה סעיף אחראיות צולבת?
שאלות נפוצות:
דנה פורטל
דן אלמוג
אסף כהן
אחת בשם ל'