ולרי
לפי תשובתך האחרונה הבנתי שרק אם קבלתי סכומים נוספים מעל הקצבה הרגילה אז ביטוח לאו מי יכול לדרוש זאת מהנתבעת.אבל אני מקבל כבר 20 שנה קצבת נכות כללית והמשכתי לקבל את אותו סכום גם אחרי התאונה.ביטוח לאומי אומר שאחרי התאונה הנתבעת צריכה לשלם לי את הקצבה הזו וגם העתידית האם זה הגיוני?
זה לא הגיוני. אם לאחר התאונה אמנם נוספה נכות רפואית, אולם אותה תוספת לא גרמה להעלאת הקצבה , שכן היא כבר שולמה במכסימום ,לא ניתן, לדעתי ,להפחית מפיצוייך כלום. לדעתי אינך מבין מה כל צד טוען והשאלה לגופה לא ברורה. ביטוח לאומי לא יכול לתבוע כלום במצב שבו התאונה לא גרמה לו לשלם כל סכום או קצבה מעבר למה שכבר שילם לפני התאונה.
לפי מה שנאמר לי הוא שכביכול ביטוח לאומי טוען שהנכות (הנפשית שעבורה קבלתי) שהיתה כבר לא קיימת ונוצרה נכות חדשה בעקבות התאונה שאותה צריכה לשלם הנתבעת
ולרי ידידי אתה לא מדייק בעובדות ואתה גורם למענה לא מדוייק. אם לפני התאונה חלק מנכותך היתה נכות זמנית (עד מועד מסויים)והפסיקה להתקיים לאחר אותו מועד, ואילו לאחר התאונה נוצרו נכויות אחרות ונוספות אז אכן יש מקום להפחתה.
לא היתה זמנית
כל נכות נוספת שמביאה להגדלת קצבת הנכות גורמת להפחתה. רק אם הקצבה שלפני התאונה לא גדלה בעקבות התאונה, רק אז לא ניתן להפחית.
שאלות נפוצות:
דנה פורטל
דן אלמוג
אסף כהן
אחת בשם ל'
טוהר עדה