חוקרים פרטיים
שלום רב עורך דין פרויליך לאחרונה מציקים לי בטלפון של הבית חוקרים פרטיים תחת כל מיני זהויות מוזרות וזה לעיתים מטריד השאלה שלי האם זה יימשך כי זה מטריד ומה הרעיון שלהם להיות כ"כ שקופים זה הרמה שלהם?התיק נמצא בשלב תצהירים האם במידה ויש לחברת הביטוח איזה "דו"ח חקירה מרעיש " היא חייבת לעשות גם תצהיר לחוקרים מטעמה או שעד לדיון ההוכחות לא אוכל לדעת אם יש חוקרים בתיק ומה המידע שלהם ולחברת הביטוח יש זכות "להפתיע" אותי רק בדיון ההוכחות שיש בכלל חוקרים בתיק ? תודה
נכון שממצאי חקירה רלבנטיים למשפט ניתן להגיש רק באמצעות עדות חוקר או תצהיר המצרף צילומים הקלטות או עדות ראייה. אכן בתי המשפט נוטים לתת לחברות הביטוח פריבילגיה להגיש תצהירי חוקרים רק לאחר שמיעת עדות התובע כדי למנוע מהתובע "להתאים" את עדותו לממצאי החוקרים. אכן בהרבה מקרים מנוצלת פריבילגיה זו לרעה ע"י חוקרי הביטוח שמציגים הקלטות וצילומים מגמתיים שקשה לתובע להתמודד עימם ולהסבירם לאחר מתן עדותו. ההנחה היא שאם אתה דובר אמת ואין גוזמא בטענותיך , הרי , מטבע הדברים ,קשה יהיה להפריך את טענותיך וברור שלא יהיה ניתן "להפתיע" אותך.
זאת אומרת שב תצהירים שיוגשו מטעם הנתבעות סביר להניח שאני לא יראה תצהיר של חוקר? במידה ואני נחקר בבית משפט. באותו יום בדרך כלל לאחר מתן עדות חברת הביטוח לשלוף את הקלטתות? כנתבע בדרך כלל אני מופיע פעם אחת לאורך כל התיק בבית המשפט נכון? תודה ובב
לא בטוח שיש קלטות לא בכל תיק יש קלטות. אם אכן יש עדות חוקרים וקלטות הם יוצגו לאחר מתן עדותך. נכון שאתה מעיד פעם אחת ואין עדות "חוזרת".
שאלות נפוצות:
דנה פורטל
דן אלמוג
אסף כהן
אחת בשם ל'