לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
טום

ייצוג בתביעה נגדית

עברתי תאונת דרכים לפני שבועיים. אם אפנה לעו"ד שייצג אותי מול הביטוח צד ג' של הצד השני, נגיש תביעה, הצד השני יגיש תביעה נגדית ועו"ד שלי ייצג אותי גם בתביעה הנגדית. זה משפיע על היכולת שלי להפעיל את ביטוח צד ג' שלי? כלומר, האם אוכל להפעיל את הביטוח למרות שעוה"ד שייצג אותי הוא אינו עוה"ד של חברת הביטוח שלי?

עו"ד אריאל פרויליך

לא כל כך הבנתי את השאלה. אם אתה מבוטח בביטוח צד ג', חברת הביטוח שלך אמורה לשלם את נזקי הצד השלישי במקומך. אם לך עצמך יש תביעה נגדית כנגד אותו צד, אתה זכאי לייצוג עורך דין מטעמך, כאשר ברור שהצד השלישי יתבע אותך במסגרת זו על נזקיו שלו. הכל צריך להידון במסגרת אותו הליך משפטי ורק עורך דין אחד אמור לייצג אותך באותו הליך. רצוי שזה יהיה עורך הדין של חברת הביטוח שממילא מטפל בתביעת צד ג. ךא נראה שאתה צריך לוותר על הכיסוי הביטוחי כנגד נזקי צד ג'.

טום

תודה על התשובה המהירה. אנסה להסביר את עצמי. הצד השני לא תבע את הצד ג' שלי ולא מתכוון לתבוע. אני חושש שברגע שאתבע את הצד ג' שלו, חברת הביטוח תגיש תביעה כנגד. בשלב הזה אני כבר יהיה מיוצג ע"י עו"ד שהוא לא מטעם הצד ג' שלי. נגיד שבית המשפט יקבע שהצד השני ישלם לי X ואני אשלם לו Y. אני אוכל להפעיל את ביטוח צד ג' שלי כדי לכסות את Y? זאת למרות שיוצגתי ע"י עו"ד שהוא לא של חברת הביטוח שלי?

עו"ד אריאל פרויליך

לא הבנתי את כדאיות התביעה. אם תביעתך "תעורר מתים" ובסופו של דבר תגרום לתביעה נגדית גדולה יותר, ותישאר יתרה לטובת הצד השני כי אז חברת הביטוח שלך תאלץ לשאת באותה יתרה (פחות השתתפות עצמית). לא נראה לי שתוכל לתבוע את נזקיך שלך ולקבל עליהם פיצוי מלא מהצד השני בעוד שנזקי הרכב השני ישולמו עי חברת הביטוח שלך ולא יתקזזו כנגד נזקיך שלך.. בכל מקרב ייעשה קיזוז. לכן צריך להודיע על הנזקים לרכב השני לחברת הביטוח שלך בכל מקרה.

טום

שוב תודה. הרכב השני הוא לכאורה האשם בתאונה (רכבתי בנתיב שמאלי מתוך שני נתיבים באותו הכיוון. הרכב השני עשה עליי פרסה מתוך הנתיב הימני) אבל הנזק שלו כנראה גדול יותר. יש דרך פעולה שתאפשר לי להחיל את נזקי הצד השני על הצד ג' שלי ולקבל מהצד ג' שלו את נזקיי שלי?

עו"ד אריאל פרויליך

אין דרך כזאת. הרי אם הוא אשם אז ממילא לא אתה ולא חברת הביטוח שלך חייבת לפצותו ורק הוא זה החייב בתשלום ואין מה לקזז. ואם אתה אשם אז ממילא נזקיך שלך לא ברי תביעה מאף אחד, ואילו הנזקים שלו ישולמו ע"י חברת הביטוח שלך (מלבד השתתפות עצמית). אם תוגש תביעה על ידך והוא יטיל עליך את האשמה ויתבע את נזקיו שלו, כאשר התוצאה לא ידועה , חייב עורך דין מטעם חברת הביטוח שלך לייצג אם החלטת להפעיל את הביטוח. שני עורכי דין לא יכולים לייצג יחד בתביעת "פח" פשוטה שניתן לנהל גם ללא עורכי דין בבית משפט בתביעות קטנות. אני מציע שתיידע את חברת הביטוח שלך בדבר המקרה והבעייה ותשמע את תשובתה והנחיותיה.

טום

תודה רבה על התשובות! עזרת לי מאוד.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום נזיקין ותאונות