תביעות מול חברות ביטוח
שלום רב למנהל הפורום עו"ד פרויליך מדובר בתאונה בעבודה שהתרחשה בשנת 2010 לפני גיוס (כלומר שהיתי קטין) אני בן 22 הגיוס נמנע בעקבות התאונה אני מקבל קצבה חודשית צמיתה מביטוח לאומי בשיעור 72 אחוז ( 48 רפואי והשאר תקנה 15) בעקבות תאונת עבודה קשה ( אורטופדי , נפשי , נוירולוגי )מבחינה תעסוקתית לא מצאתי את עצמי כ"כ מאז חוות הדעת מטעמי בתביעה הם כ85 אחוז רפואי של חברת הביטוח 45 אחוז (השופט החליט לא למנות בהצעת הפשרה מומחה ניטרלי) הקצבאות לפי חוות דעת אקטאורית שאני יקבל מאז שהתחלתי הם 1,650,000 ש"ח השופט לא זוכר את שמו מבית משפט מחוזי בתל אביב נראלי הציע בהצעת הפשרה לצדדים סכום פיצוי שיוצא (עם תוספת שכ"ט עו"ד וחוות דעת )והכל 900,000 (הסכום נטו ללא התוספות האלה משהו באזור 760,000 ) וגם רמז שהתביעה יותר לבית משפט השלום ולא למחוזי האם סכום הפשרה בהערכה גסה שלך 900,000 לאור הנתונים שציינתי מעבר לגמלאות של ביטוח לאומי נשמע סביר או שכדאי לי ללכת למשפט ?תודה
זו מסוג השאלות שלא ניתן וגם לא רצוי להשיב עליהן בפורומים כאלה. כדי להעריך את סביבת הפיצוי הראוי בתיק כזה יש עוד המון נתונים רלבנטיים מאוד שאיני מכיר ושעורך דינך מכיר היטב. נתונים כמו תחום הנכות, אופן ארוע התאונה (לצורך קביעת סיכויי התביעה בתחום האחריות והרשלנות התורמת), עבר רפואי ולימודי, השכלה, מאמצי שיקום, ועוד ועוד. תשובה שגויה "מהמותן" עשויה להסב נזק.
תודה סיכויי ההתביעה גבוהים מבחינת רשלנות (יש צילומים עדים הכל) בעברי הרפואי היתי אדם בריא לגמרי ולגבי השכלה השכלתי היא 12 שנות לימוד+ בגרות מלאה שיקום לא עשיתי כי במהלך השנים המצב לא התייצב והיה לי העדר מוטיבציה אך אולי אתחיל בקרוב רק ככה באופן גס חשוב לי לשמוע את דעתך על אף שזה פורום כללי וקשה לענות על סמך הנתונים שנתתי לך מהי דעתך
פיצוי כולל של 2,550,000 ש"ח (כולל ביטוח לאומי) על 48% נכות רפואית ( ללא קשר לחוות הדעת מטעמך ומטעם חברת הביטוח) עשוי להיות במתחם הסבירות. שוב תלוי בהמון נסיבות נוספות שרק הכרת התיק לעומקו יכול לאפשר הבעת דעה רצינית לגבי פשרה כזאת. שים לב שהצעת הפשרה לא דורשת את הסכמתך בלבד אלא גם את הסכמת חברת הביטוח.
שאלות נפוצות:
דנה פורטל
דן אלמוג
אסף כהן
אחת בשם ל'