לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
דורון

סיכויים

שלום רב למנהל הפורום אודה להקדשת זמנך האם בתיקים של תאונת עבודה שבהם יש מספר צדדים (3) אך מסכימים על סכום פיצוי אבל לא מגיעים בינהם להסכמות זמן רב על אופן החלוקה ואז מחליטים לפנות לחברות הביטוח לצורך אישור לגישור ואז מקבלים אישור לגישור (לאחר חודשים שאין הסכמות בינם לבין עצמם על התחלקות ) האם הסיכוי בגישור בינם לבין עצמם כשהשופט מודע שיש הסכמה על סכום מסויים הוא טוב או קלוש לסיום התיק ? ב. האם בד"כ גישור מסוג זה שכל המחלוקת היא על אופן ההתחלקות יכולה להסתיים מהר מה הצפי הכללי מבחינת זמן מרגע שהתחילה ישיבה גישור ראשונה ?תודה

עו"ד א.פרויליך

אין לזה חוקים. אל תשכח שכל נושא הגישור וההצעות של השופט זה לא ניהול המשפט ממש אלא כל מיני ניסיונות להתפשר שלגביהם אין כוללים סידורים והם תלויים ברצונם והסכמתם של הצדדים. ככל שיש יותר צדדים ככה כל צד יכול בעצם לעכב להאריך וכד. הדבר יכול להימשך הרבה זמן והסתיים בסוף בסירוב. לכן במקרים כאלה צריך לבקש לקבוע את התיק לשמיעת ראיות להכין את התצהירים והעדויות ולהתקדם למשפט. רק אז כשהחרב מונחת על צוואר הנתבעים ועליהם להגיש ראיותיהם ולנהל את המשפט תופיע פתאום נכונות אמיתית לפשרה.

שי

הכוונה שלי עברו קדמי המשפט והגענו לשלב לפני הגשת תצהירים (הרבה לפני בקשת השופט להגשת תצהירים עוד בשלבי הקדמי משפט הם ניהלו בינהם משא ומתן על החלוקה ולא הגיעו להסכמה ובמקביל טענו שהם מחכים לאישור מהמבטחת לניהול הליך גישור )כשהשופטת הוציאה הודעה על הגשת תצהירים הם טענו שהם רוצים גישור האם זה השלב שמשנה את כללי המשחק עליו אתה מדבר בתשובתך?יש לציין שאם הגישור לא מצליח התיק מתקדם לתצהירים ואז להוכחות האם זה השלב האידאלי לסיכוי ההצלחה של הגישור? תודה רבה

עו"ד אריאל פרויליך

אין "שלב אידאלי" . אני חוזר ומסביר שלצורך קידום המשפט והגדלת הסיכוי לפשרה צריך לעבוד כלומר להכין תצהירים , חוות דעת , קביעת מועדי משפט, קציבת לוח זמנים, וכל הדרוש לקיום המשפט. ככל שהמשפט מתקדם והמועדים קרבים, כך גם עולה המוטיבציה לפשרה.

שי

אשמח שתענה לי אבל אם נסתכל הפוך על המטבע יש מוטיבציה לצדדים לסיים דווקא במצב זה בגישור גם כי הם עוד לא עשו את העבודה "השחורה" של לזמן עדים להכין תצהירים לשריין מועדים להוכחות לנהל את התיק בנוסף היוזמה באה מצידם והסיבה הנוספת נכון להיום הם לא יודעים אם הקלפים של העדים מטעמי חזקים או לא ואם נניח היו מוגשים תצהירים ולא היתי מביא רמת עדים או תצהירים כמו שהם ציפו הם יכולים לראות התצהירים והעדים ודווקא להגיד השד לא כ"כ נורא ודווקא שווה להמשיך עד הסוף האם אני צודק גם בחשיבה שלי ? תודה שוב

עו"ד אריאל פרויליך

מניסיוני בניהול תיקי נזיקין רבים למדתי ,שככל שקרב מועד שמיעת הראיות עולים סיכויי הפשרה ועולה סכום הפשרה. במרבית תיקי הנזיקין כמעט ואין "הפתעות" בנושאים מהותיים ומרבית העובדות ידועות לכולם, כולל נסיבות התאונה, המצב הרפואי, הנכות, הגיל, השכר ועוד, וההנחה היא שכל העובדות, לטובתך ולרעתך, יוצגו במשפט כך שלגורם ההפתעה אין משקל גדול (מלבד אולי במקרים יחודיים).

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום נזיקין ותאונות